Xiang van der Weyden

Blogger

Als studente voeding en diëtetiek is Xiang altijd op zoek naar de beste smaken. Hierbij maakt ze geen onderscheid tussen gluten- en suikervrije lekkernijen en moddervette burgertrutjes. In haar vrije tijd wordt er druk gekookt, geproefd, genoten, geschreven en gelezen.

Romantiek op zijn Rembrandts in het oudste hotel van de stad

Deze valentijn neemt Omber je mee op een romantische culinaire reis, met de focus op Rembrandts schildertechnieken: licht, textuur, volume en bewaring.

Jonneke de Zeeuw: "Millennials met een gemixte achtergrond gaan het nieuwe culinaire Nederland op de kaart zetten"

Jonneke de Zeeuw wordt ook wel Queen of Culinary Treasures genoemd. Ze geeft inspiratieworkshops over (food)bloggen, authentiek ondernemen en foodtours.

Trattoria Linguini opent op de Herenstraat: eindelijk écht goed Italiaans eten

Liguini is niet het enige wat de klok slaat in deze trattoria, je kan er ook terecht voor onder andere tonijntartaar met avocado, limoen en chilipeper of een goede gnocchi bereid naar de hand van Italiaanse chef-kok en pastameester Lorenzo Isidoro.

Bij Bar Kartel haal je het festivalgevoel naar binnen

Bij Bar Kartel op de Overtoom eet je zoals je op foodfestivals gewend bent. Later op de avond worden de tafels ingeklapt en kan er een dansje gewaagd worden. Ook leuk: de snackmuur achterin het restaurant gevuld met gerechten van ingrediënten die anders in de prullenbak zouden belanden.

Trattoria Graziella is de nieuwste horeca aanwinst van Hotel De L’Europe

Trattoria Graziella is het nieuwe restaurant in de vernieuwde vleugel van hotel De L’Europe. In de Italiaanse huiskamer eet je klassiekers, zoals traditionele antipasti, spaghetti al pomodoro en tiramisu en is de sfeer warm, laagdrempelig en fijn voor de portemonnee.

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma verbreekt alle regels met No Rules

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma opent in De Pijp zijn restaurant ‘No Rules’ en zet zich af tegen alle regels waar hij ooit naar heeft moeten koken. Bij No Rules schuif je niet alleen aan voor pizza’s, want het restaurant blijkt allesbehalve een traditionele pizzeria.