Op stap met... Jimmy Loves Food

In deze editie gaan we op pad met Michiel Slegt van Jimmy Loves Food. Waar eet je volgens Michiel de mooiste gerechten met hun producten? Hij neemt je mee op toer door de stad.

5 Apr 2024 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Op stap met... Jimmy Loves Food

De Buik start met een nieuwe serie, waarin we samen met een horecaexpert de stad in gaan. En wie weten beter wat er in de stad leeft dan de leveranciers van onze favoriete horecazaken? In deze editie gaan we op pad met Michiel Slegt van Jimmy Loves Food. Vers van het land liggen hun producten de dag erna al op je bord. Waar eet je volgens Michiel de mooiste gerechten met hun producten? Hij neemt je mee op toer door de stad.

​Michiel bij de groenteboer

Bij de groenteboer ging het ondernemer Michiel Slegt duizelen. Hoe kon het nou zo zijn dat de kersen uit het buitenland goedkoper waren dan die uit Nederland? Dat kon efficiënter, slimmer en duurzamer, bedacht Michiel. Met die gedachte ontstond drie jaar geleden Jimmy Loves Food. Verse producten van Nederlandse bodem vinden via hen een plek in de mooiste zaken in de stad. 

Hieronder een aantal van de favorieten van Michiel (én van de Buik).

​Maijard Smash Burgers

Een bewuste burger eet je bij Maijard Smash Burgers. Inmiddels kun je langs bij twee zaken in de stad waar ze die burgers op geheel eigenwijze samenstellen. Michiel vertelt dat ze met Jimmy Loves Food helpen in de zoektocht naar de beste producten om mee te werken. “Voor de kip in hun kipburgers zijn we bijvoorbeeld op zoek gegaan naar een duurzaam alternatief. Daarnaast raad ik aan om hun heerlijke limoensapje te proeven. Ook die maken ze helemaal zelf.”

Rozengracht 9, Amsterdam

​Café Binnenvisser

Het prachtige Café Binnenvisser is inmiddels een klassieker in West. Zonder te reserveren loop je binnen in een Frans aandoende restobar, waar je simpelweg niet meer wilt vertrekken. “Bij Café Binnenvisser delen ze ons verhaal”, vertelt Michiel. “Namelijk: dat de verhalen achter de producten die je eet, heel belangrijk zijn. Aan hen leveren we onder andere preien uit Etten-Leur en bospeen uit Katwijk. Bij Binnenvisser weten ze dat verhaal echt te verkopen.”

​Showw

“Showw is een prachtige nieuwe zaak tegenover de RAI in Amsterdam”, vertelt Michiel. “Het kan niet anders dan dat de twee mannen die aan het roer staan een ster gaan verdienen. Ze hebben heel veel ambitie en pretentie en werken met kwalitatieve producten die voornamelijk uit Nederland komen. De bloemkolen, aardperen en entrecote, komen onder andere van ons.” Een avond fine dining belooft hier een show voor de zintuigen.

​Bottleshop

Bij Bottleshop ga je langs voor de (natuur)wijn én een paar gerechtjes on the side. Ze weten er precies wat nieuw, lekker én duurzaam is. “Ze nemen bij ons veel kazen af uit Nederland en Frankrijk, rib- eye en kokkels van Sea Farm”, vertelt Michiel. “Het zijn allemaal mooie producten die perfect aansluiten bij hun visie: kwaliteit boven kwantiteit. Ze streven continu naar een kaart die bewust is samengesteld.” Bij Bottleshop is het jong, modern, vooruitstrevend en bovenal smaakvol.

​Flore**


Flore is toch wel echt het juweel onder de bewuste fine dining. Met twee sterren én een groene ster – die staat voor duurzaamheid – is Flore een voorbeeld voor hoe een zaak op een bewuste manier eruit kan springen. “Bas van Kranen staat aan het roer en heeft een duidelijke visie: het enige constante gerecht is de groente van het moment. In hartje Amsterdam met uitzicht op de Amstel, is Flore een restaurant die je als (bewuste) horecaliefhebber niet mag missen. Samen met Jimmy Loves Food gaan ze op zoek naar de vraag: hoe kunnen we nog duurzamer te werk gaan? Het doel is om uiteindelijk met 100 procent Nederlandse producten te gaan werken.

​Breugem

“Breugem is een meetingpoint voor de zakelijke markt”, vertelt Michiel. “Er worden veel evenementen verzorgd waar wij meedenken in duurzaamheid en wij leveren hen producten, zoals dubbeldoel vlees, kaas, sla, vis en tomaatjes. Breugem is gekoppeld aan een brouwerij waar iedereen gewoon langs kan voor een echt Amsterdams biertje. Bovendien is het een sociale onderneming die werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is dus een plek waar iedereen samenkomt.”

Nieuwe Hemweg 2, Amsterdam

​Over Jimmy Loves Food

Bij Jimmy Loves Food staat het Nederlandse land centraal, want zo geloven ze: het allerlekkerste haal je uit de buurt en uit het seizoen. Michiel Slegt begon 3 jaar geleden met Jimmy Loves Food omdat hij zag dat er behoefte was aan transparantie over de herkomst van goede producten. “In Nederland wordt zoveel geproduceerd. We zijn een van de toplanden qua voedselproductie, maar toch halen we veel producten uit het buitenland.” 

Die bewuste manier van ondernemen sprak niet alleen hem aan, vele samenwerkingen volgden. Inmiddels is hij met zijn collega’s de schakel tussen telers en horeca. “Bij ons koop je nooit gewoon een bloemkool, bij ons koop je een bloemkool van een teler uit een specifiek dorp, het verhaal achter het product staat centraal.”

​Met welke telers werkt Jimmy Loves Food

Met onderstaande telers werkt Jimmy Loves Food onder meer en ze delen graag hun verhalen.

Dit jaar begon de lente op 20 maart. Dat betekent dat de dagen wat langer worden, de zon gaat schijnen en de temperatuur langzaam oploopt. Het aanbod van vers groente en fruit neemt daarom ook toe. In Nederland zijn we heer en meester in de glastuinbouw

Een geweldig voorbeeld daarvan is de Lambada aardbei. Deze is geroemd om zijn aroma, heerlijke delicate structuur en uitzonderlijke fruitige zoetheid. Beekers (de teler van de Lambada) is misschien wel de meest inspiratievolle zachtfruitteler van Europa. Ze hebben een enorme diversiteit aan bessen en aardbeien, denk aan de witte aardbei, Kennedy Pineberry of winterharde Sonata. Daarnaast werkt Beekers efficiënt en met oog voor duurzaamheid. Liever één Lambada als kers op de taart dan een handvol van welke andere aardbei dan ook!

En als het gaat om duurzaam omgaan met land dan is Chef’s Farm het ultieme voorbeeld. Ze verbouwen namelijk niet horizontaal op het land maar verticaal, de lucht in. Hun nieuwe locatie telt wel 24 lagen en springt dus 24 keer efficiënter om met ruimte. Daar komt bovenop dat vertical farming kan plaats vinden op grond die helemaal niet geschikt is voor landbouw, bijvoorbeeld aan de rand van steden of op industrieel gebied. Chef´s Farm heeft zeer geavanceerde teelttechnieken en is in staat om per soort groente te bepalen hoeveel water en voedingstoffen zij op welk moment precies nodig hebben. Al deze ruimte kunnen wij teruggeven aan de natuur, waar bomen CO2 kunnen opnemen, vlinderbloemigen stikstof kunnen binden, de biodiversiteit kan floreren, waardoor het ecologisch evenwicht herstelt.

Radijsjes van Jong is een bijzonder familiebedrijf uit Monster dat al drie generaties lang radijsjes teelt. Hun hoogwaardige radijsjes behoren tot de beste van Nederland. En het blijft al lang niet meer bij enkel het bekende rode radijsje. Er is tegenwoordig een heel scala aan kleuren, maten en vormen. Er wordt met veel aandacht geteeld, geoogst en gebost voor het mooiste resultaat met prachtig eetbaar lof. Teelt is in de kas, maar in volle grond voor maximale smaak en structuur. Zo komt het beste van twee werelden samen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.

Dreamteam geeft met Blik de modern visie op finedining

Bij Blik aan de Reguliersdwarsstraat ontdek je de nieuwe stijl van fine dining van Tijn Verstappen en Jacob Jan Boerma.

Bar Rouge: sushi, shows & sensualiteit onder één dak

Bij Bar Rouge staat de kaart vol met sushi, taco's en achteraf een Red Lips-dessert. Dit wordt gecombineerd met sensuele shows en een DJ voor een avond uit.