- Maaltijd
- Diner
- Stadsdeel
- Amsterdam centrum
- Keuken
- Internationaal, Nederlands, Frans
- Soort zaak
- Restaurant
- Prijsniveau
- Aan de prijs
Chef Bas van Kranen heeft afscheid genomen van de naam en stijl van Bord’Eau* en is met Flore**, op dezelfde plek in Hotel De L’Europe, een nieuwe richting in gegaan. Die van intiem restaurant, met slechts 11 tafels, waar alle ingredienten afkomstig zijn van lokale duurzame boerderijen en vissers. Samen met maitre Wouter Denessen die voor de bijzondere bijpassende wijnen zorgt (soms ook natuurlijk gemaakt)zorgt Bas voor een unieke culinaire ervaring die ze zelf conscious fine dining noemen waar het menu met de dag wisselen en de enige constante het groentemenu is.
Foto's Chantal Arnts
In Hotel De l'Europe zit restaurant Flore. Chef Bas van Kranen streeft naar new fine dining. Dat betekent een chefs menu van 15 gangen, voorlopig zonder zuivel met veel nadruk op groente
Sinds september kookt chef Bas van Kranen compleet zonder zuivel. Nog geen klein scheutje room? Nee, geen druppel room of grammetje boter. We nemen de proef op de som.
De Buik mocht kennismaken met Antoneli Nicastri, de hoofdsommelier, zijn wijnkeuze per (coravin) glas samen met het bijzondere Omnivore menu van Flore.
Geniet van de volgende voordelen: