De nieuwe Amsterdamse locals supporten

Amsterdam is weliswaar stiller, maar horecaondernemers hebben zeker niet stil gezeten. Dit zijn nieuwe zaken in Amsterdam die jouw steun goed kunnen gebruiken.

12 Jan 2021 Wolke van Zundert

blogger Wolke is studente aan de Hogeschool van Amsterdam, maar geboren en getogen Rotterdamse. Heeft een passie voor alles wat met eten te maken heeft. Slooft zich graag uit in de keuken voor haar entourage. Geniet stiekem ook als er voor haar wordt gekookt.

De nieuwe Amsterdamse locals supporten

Amsterdam is weliswaar stiller, maar horecaondernemers hebben zeker niet stil gezeten. Afgelopen jaar is de stad dan ook, ondanks de vreemde tijden, toch nog leuke zaken rijker geworden. Om deze nieuwelingen een beetje extra te supporten, hebben wij een lijstje samengesteld met nieuwe zaken die jouw steun maar al te goed kunnen gebruiken.

Coulisse         

Na jaren fantaseren, konden ze eindelijk hun droom waarmaken. Nu zijn jeugdvrienden Simon en Tim te vinden achter de Coulisse. Bij Coulisse eet je van Nederlandse bodem, uit de nabije omgeving en uit de zee. Momenteel verzorgen ze een wisselend driegangendiner. Het menu kost €35,- per persoon en is op aanvraag vegetarisch mogelijk. Naast het diner verkopen ze ook fijne wijnen en huisgemaakte ferments. Af te halen op de Oostenburgergracht 75 van 17:00 tot 19:30 en via de link te bestellen.

Bistro Suzette 

Bistro Suzette zit aan de Lijnbaansgracht. Chef Henty van Holthe laat je bij Suzette proeven van een wekelijks wisselend driegangenmenu. Groenten van lokale telers spelen hierin de hoofdrol. Zo hebben ze een Suzette kaasfondue pakket met stracciatella vooraf, kaasfondue met kazen van Kef, brood van Niemeijer en een brownie toe. Of ga voor het pakket van Suzette met runderwang als hoofdgerecht. Beide menu’s kosten €27,95 per persoon. À la carte is er een kleine selectie, zoals varkenswang en quiches, te bestellen. Van 17:00 tot 23:00 geopend en via hier te bestellen.

Celia Amsterdam 

Celia Amsterdam verrijkt de stad met een modern Amerikaanse keuken en brengt een vleugje Californië naar de Nieuwendijk. Er is keuze uit een boerenkool Ceasar salad en vistaco’s vooraf, geroosterde boerenkip als hoofd en voor de grote eter is er zoete aardappel, broccoli en pompoen naast. Sluit af met cheesecake en verwen jezelf met een cocktail, zoals de mezcal negroni. Van 14:00 tot 20:00 geopend en via hier te bestellen.

Pequ               

Pequ is gelegen in hartje Jordaan. Ze nemen je graag mee naar een klein stukje Frankrijk onder de Hollandse zon. Pequ heeft drie kaarten. De Altijdkaart bestaat uit gerechten die je de hele dag kunt bestellen, denk aan oesters, paté en tarte tatin. De Dagkaart bestaat uit lunchgerechten als croque monsieur, diverse broodjes, wildstoof of vegetarische stoof. Op de Avondkaart kun je kiezen uit voorgerechten als rillettes van eend of een crème brûlée paddenstoel en een ruime keuze uit hoofdgerechten, bijgerechten en crêpes toe. Het Pequ luikje is zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 20:00 op de Noordermarkt 42, loop langs of bel naar Pequ om te bestellen.

Eetcafé Schotsheuvel 

Schotsheuvel in Oud-Zuid is een mix tussen een grandcafé en een eetcafé, waar bourgondische kwaliteit van eten en een onuitputtelijke passie voor gastheerschap centraal staan. Het is nog de vraag wanneer het nieuwe Schotsheuvel open mag, voor nu kun je hier terecht voor afhaalgerechten die niet meer kosten dan €12,50. Denk aan truffel mac ’n cheese, wildstoof, Franse uiensoep en sukade. Ga langs op de Banstraat 14 om af te halen en bestel via de telefoon. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12:00u tot 18:30u.

Paindemie (tijdelijk) 

Weliswaar geen nieuw restaurant, wel erg lekker. Paindemie is bedacht door The Breda Group – bekend van Restaurant Breda, Maris Piper en GUTS – en verzorgt de stad echt goede tosti’s. Met huisgemaakte toppings en verrassend beleg zoals geitenvlees en geitenkaas, bbq hotdog en zuurkool proef je van tosti’s zoals je die nog nooit hebt gegeten. Grote trek? Bestel er frietjes bij gefrituurd in ossewit en zoete lekkernijen. Haal af op de Frans Halsstraat 76 en bestel via hier.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De ontwikkelingen in de Amsterdamse horeca (editie: september 2025)

Ontdek de nieuwste horecazaken in Amsterdam van september 2025, deze keer met openingsnieuws, sluitingen en zaken die bijna open gaan.

Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.