Amsterdam is weliswaar stiller, maar horecaondernemers hebben zeker niet stil gezeten. Afgelopen jaar is de stad dan ook, ondanks de vreemde tijden, toch nog leuke zaken rijker geworden. Om deze nieuwelingen een beetje extra te supporten, hebben wij een lijstje samengesteld met nieuwe zaken die jouw steun maar al te goed kunnen gebruiken.
Coulisse 
Na jaren fantaseren, konden ze eindelijk hun droom waarmaken. Nu zijn jeugdvrienden Simon en Tim te vinden achter de Coulisse. Bij Coulisse eet je van Nederlandse bodem, uit de nabije omgeving en uit de zee. Momenteel verzorgen ze een wisselend driegangendiner. Het menu kost €35,- per persoon en is op aanvraag vegetarisch mogelijk. Naast het diner verkopen ze ook fijne wijnen en huisgemaakte ferments. Af te halen op de Oostenburgergracht 75 van 17:00 tot 19:30 en via de link te bestellen.
Bistro Suzette 
Bistro Suzette zit aan de Lijnbaansgracht. Chef Henty van Holthe laat je bij Suzette proeven van een wekelijks wisselend driegangenmenu. Groenten van lokale telers spelen hierin de hoofdrol. Zo hebben ze een Suzette kaasfondue pakket met stracciatella vooraf, kaasfondue met kazen van Kef, brood van Niemeijer en een brownie toe. Of ga voor het pakket van Suzette met runderwang als hoofdgerecht. Beide menu’s kosten €27,95 per persoon. À la carte is er een kleine selectie, zoals varkenswang en quiches, te bestellen. Van 17:00 tot 23:00 geopend en via hier te bestellen.
Celia Amsterdam 
Celia Amsterdam verrijkt de stad met een modern Amerikaanse keuken en brengt een vleugje Californië naar de Nieuwendijk. Er is keuze uit een boerenkool Ceasar salad en vistaco’s vooraf, geroosterde boerenkip als hoofd en voor de grote eter is er zoete aardappel, broccoli en pompoen naast. Sluit af met cheesecake en verwen jezelf met een cocktail, zoals de mezcal negroni. Van 14:00 tot 20:00 geopend en via hier te bestellen.
Pequ 
Pequ is gelegen in hartje Jordaan. Ze nemen je graag mee naar een klein stukje Frankrijk onder de Hollandse zon. Pequ heeft drie kaarten. De Altijdkaart bestaat uit gerechten die je de hele dag kunt bestellen, denk aan oesters, paté en tarte tatin. De Dagkaart bestaat uit lunchgerechten als croque monsieur, diverse broodjes, wildstoof of vegetarische stoof. Op de Avondkaart kun je kiezen uit voorgerechten als rillettes van eend of een crème brûlée paddenstoel en een ruime keuze uit hoofdgerechten, bijgerechten en crêpes toe. Het Pequ luikje is zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 20:00 op de Noordermarkt 42, loop langs of bel naar Pequ om te bestellen.
Eetcafé Schotsheuvel 
Schotsheuvel in Oud-Zuid is een mix tussen een grandcafé en een eetcafé, waar bourgondische kwaliteit van eten en een onuitputtelijke passie voor gastheerschap centraal staan. Het is nog de vraag wanneer het nieuwe Schotsheuvel open mag, voor nu kun je hier terecht voor afhaalgerechten die niet meer kosten dan €12,50. Denk aan truffel mac ’n cheese, wildstoof, Franse uiensoep en sukade. Ga langs op de Banstraat 14 om af te halen en bestel via de telefoon. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12:00u tot 18:30u.
Paindemie (tijdelijk) 
Weliswaar geen nieuw restaurant, wel erg lekker. Paindemie is bedacht door The Breda Group – bekend van Restaurant Breda, Maris Piper en GUTS – en verzorgt de stad echt goede tosti’s. Met huisgemaakte toppings en verrassend beleg zoals geitenvlees en geitenkaas, bbq hotdog en zuurkool proef je van tosti’s zoals je die nog nooit hebt gegeten. Grote trek? Bestel er frietjes bij gefrituurd in ossewit en zoete lekkernijen. Haal af op de Frans Halsstraat 76 en bestel via hier.