Bij ELO proef je niet alleen, je ervaart, met al je zintuigen. Een steeds veranderend menu dat telkens een ander verhaal vertelt. Niet alleen door de Braziliaans geïnspireerde smaken, maar door allerlei vormen van kunst. Een avond aan tafel bij ELO is een culinair feestje, waarin samenkomen, delen en verbinding met de natuur gevierd wordt.
Een blank canvas
ELO is een food hub waar co-creatie plaatsvindt en opent haar deuren voor diners, kookworkshops, tentoonstellingen en andere speciale evenementen. Eigenaar en head chef Renata Szeles vertelt ons: ‘Ons zwart-witte design staat voor het blanke canvas wat we samen met andere artiesten, kunstenaars, boeren en onafhankelijke producenten bij iedere verandering van het menu weer samen een andere invulling geven.’
Een ode aan de lente

Startend met een caipirinha in de hand duiken we de lente in. Verdeeld over de muren van het restaurant zien we kleurrijke, abstracte kunst hangen van DAY Collective, schilderijen die lentegevoelens oproepen. De eerste gang, ‘When winter meets spring’, is gelijk een hit. Gestoofde rode kool, gekarameliseerde ui en knapperige pecannoten.
Een sinaasappelvina wordt voor onze neus over het gerecht gegoten, waarmee we letterlijk aanschouwen hoe de lente zijn intrede doet in dit winterse gerecht. Kleuren van de sauzen smelten samen, een mooi artistiek element. Deze doet zijn naam eer aan!
Magnolia beurre blanc

Het volgende gerecht, ‘New life starts to crack’, is misschien wel onze favoriet. Duxelle, prei, daslook, kwartelei en een boterzachte magnolia beurre blanc. Renata brengt ons dit prachtige gerechtje zelf en vertelt waarom dit ook haar favoriet is. Samen met haar jonge kinderen heeft ze de magnolia’s voor dit gerecht geplukt. Met dat beeld in gedachten genieten we tot de laatste drup.
Ook de bobo verrast ons, deze smaakexplosie met een rijke saus voelt als een warme omhelzing. Garnalen, bakbanaan, koriander en een cashew-kokos farofa.
Een zoete lente

De lente kan natuurlijk niet zonder een zoete touch, wat we proeven bij het dessert, zoals ELO beschrijft: ‘Discovering the beautiful sweetness of the season’. Een witte chocolade panna cotta met verfrissend venkelijs, rabarber, kaneel crouton en een dille olie. Met bij elke gang genoten te hebben van een passende wijn, sluiten we af met een prachtige dessertwijn.
Ondanks dat de muren al vol hangen met schilderijen, zijn de bordjes bij ELO kleine kunstwerken op zichzelf. Je wordt een avond meegenomen in een verhaal, wat met veel enthousiasme wordt verteld door het team van ELO. De passie die in de creaties van deze food hub zit spat af van de gezichten en de ongelofelijk gastvrije en vriendelijke service die maakt dat je je thuis voelt.