Bij Lova voel je niet alleen de liefde van chef & eigenaresse Natalia voor het koken, maar tegelijk ook voor haar Braziliaanse roots. Een echt internationaal multi-talent; Natalia is niet alleen kok, maar ook interieurontwerpster met ervaring in New York en Londen. En dat zie je terug in de inrichting van de zaak en ook in de origine en styling van haar gerechten. Comfort food in een jaren '50/'60 huiskamer setting vol licht met een steeds wisselende collectie kunst (ook te koop) aan de muur.
 
            
            Kiezen = verliezen

We vonden het moeilijk om het leukste tafeltje te kiezen: die aan het raam op de bovenverdieping aan de achterzijde met zicht op de tuin, de voorzijde met uitzicht op de Haarlemmerstraat, naast de vitrine met de patisserie of bijna direct bij Natalia in de keuken. En dan heeft Lova als bonus ook nog een klein terrasje voor én achter. 
Kortom: 
keuzestress, maar door het mooie weer viel het zonnige kleine terras aan de achterzijde in de smaak.
Liefde voor groenten

Natalia’s keuken sluit aan bij het seizoen en de vegetariërs en vegans worden hier al helemaal op hun wenken bediend. Wij startten met twee heerlijke lichte gerechtjes met liefde voor de groenten. Een multi-tomaat salade van groene, rode, gele en ‘zwarte’ varianten, rucola, burrata, perzik, pijnboompitjes, wat kiemen bloemetjes, met een frispittige mint-Dijon dressing.
Het tweede gerechtje was een romige witte bonen ‘hummus’, daarop een plak in geroosterde aubergine die in olijfolie en allerlei kruiden voor 24 uur lang is gemarineerd, wat knapperige venkel, een beetje rucola, met een sneetje perfect gegrild zuurdesembrood. 
Ook voor de grote eter

Op de kaart staan ook wat zwaardere gerechtjes die we mogen proeven. Sanduba is een fusion uitsmijter met een wel heel knapperige, in rijstbloem gefrituurde, bloemkool geserveerd op brioche, rucola, met een miso crème. 
Maar je buik wordt pas echt gevuld met een ‘opgeblazen’ pannenkoek met er bovenop een omelet. Dit gerecht komt, verder met paddenstoelen, gele en paarse snijbonen en een beetje lente-ui als garnituur, precies goed op smaak door de frisse citroen crème-fraiche. 
We love Lova

Wat De Buik heel fijn vindt is dat Natalia bijna alles zelf maakt. Niet alleen de gerechten die we aten maar ook de icetea die we dronken en ook alle patisserie. Als ‘toetje’  proefden we de tulband van maismeel met kokos. 
Lova is dan wel een all day resto, maar er wordt dinsdag en woensdag druk gebakken waardoor je dan alleen de sandwiches kan eten. Maar je kunt ook gerust even binnenlopen voor een goede koffie (van Braziliaanse bonen uiteraard) en/of een van Natalia’s baksels. We love LOVA!