Reis door Zuid Amerika bij Café Nobo

Een paar jaar geleden maakte Stout op de Haarlemmerdijk plaats voor het kleurrijke Café Nobo. Wij schoven aan op het terras om het menu uit te proberen.

13 Jun 2023 Emmy Schoenmakers

blogger Emmy woont sinds kort in Amsterdam en heeft het als rasechte Bourgondiër maar druk met het ontdekken van alle hotspots in deze stad. Ze is vaak op de markt te vinden en gebruikt haar vrienden maar al te graag als proefkonijnen voor haar nieuwe recepten. Alhoewel ze koken voor anderen erg leuk vindt, haalt ze stiekem nog meer plezier uit buiten de deur eten.

Reis door Zuid Amerika bij Café Nobo

Een paar jaar geleden maakte Stout op de Haarlemmerdijk plaats voor het kleurrijke Café Nobo. Waar nu de focus ligt op de brede Zuid-Amerikaanse keuken met een toefje Spanje. Wij schoven aan op het zonnige terras om het menu uit te proberen.

Simpele start


Op aanraden van de bediening starten we met de gemiddelde Spaanse ochtendsnack 'pan con tomate' (brood met tomaat). Een simpel, maar lekker fris hapje om mee te beginnen. De voorgerechten worden al snel op tafel gezet: 'taco el pastor apio' (taco's met knolselderij en avocado), ceviche van zeebaars met tijgermelk en zoete aardappel. Tot slot wordt de Peruaanse 'causa rellena' geserveerd, een prachtig kleurrijk torentje van aardappel, avocado, ei en verschillende soorten groenten. De ceviche is lekker hoog op smaak en daarmee wat ons betreft de winnaar van de voorgerechten. De combinatie tussen de friszure ‘leche de tigre’ en de zoete aardappel is heerlijk en de hoeveelheid vis royaal. We wanen ons haast in Peru. Er wordt door de vriendelijke bediening een glas verdejo van Belondrade y Lurton aangeraden, een heerlijke volle witte wijn van het absolute topdomein uit Rueda. 

Volle smaken


Na het voorgerecht gaan we binnen zitten. Het restaurant (of eigenlijk cafe) heeft een gezellige ongedwongen sfeer. Ons wordt de 'repollo loco' (zacht gegaarde spitskool met truffel, knolselderij en notenboter) en de gegrilde runderspiesjes met ananas salsa aangeraden. Het vlees is helaas iets te doorbakken, waardoor ze aan de droge kant zijn. De spitskool is daarentegen heerlijk: echt comfortfood, zacht met een lekker grill smaakje, heel boterig aangevuld met de aardse smaken van de truffel en knolselderij. Wel vrij zware kost voor de warme lentedag, maar het smaakt ons toch erg goed. We drinken er een volle krachtige temperanillo uit de Rioja bij die goed opboksen tegen de rijke smaken van het hoofdgerecht.

Voor iedereen geschikt


We eindigen de avond met witte chocolademousse met passievrucht en merengue. Als een stel kinderen laten we de knettersuiker in onze mond knallen, net zoals vroeger met ijsjes. Leuk gerechtje! Kortom, bij Café Nobo kan je terecht voor een lekker glas wijn of een cocktail met simpele, maar goede Zuid Amerikaanse gerechten. Met een goede balans tussen vis ,vlees en vegetarische gerechten kan iedereen hier zijn hart ophalen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Twee jaar Selva en Sonora: een grote familie waar je bij wil horen

Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.

De Kop van Oost, genieten met zicht op de molen

Geniet bij De Kop van Oost van spicy bites, verfijnde gerechten en verrassende desserts met zicht op een echte molen en het water van Oostenburgergracht.

Het cliché voorbij: 44 x echt goed eten in Amsterdam-Noord

De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.