Een paar jaar geleden maakte Stout op de Haarlemmerdijk plaats voor het kleurrijke Café Nobo. Waar nu de focus ligt op de brede Zuid-Amerikaanse keuken met een toefje Spanje. Wij schoven aan op het zonnige terras om het menu uit te proberen.
Een paar jaar geleden maakte Stout op de Haarlemmerdijk plaats voor het kleurrijke Café Nobo. Waar nu de focus ligt op de brede Zuid-Amerikaanse keuken met een toefje Spanje. Wij schoven aan op het zonnige terras om het menu uit te proberen.
Op aanraden van de bediening starten we met de gemiddelde Spaanse ochtendsnack 'pan con tomate' (brood met tomaat). Een simpel, maar lekker fris hapje om mee te beginnen. De voorgerechten worden al snel op tafel gezet: 'taco el pastor apio' (taco's met knolselderij en avocado), ceviche van zeebaars met tijgermelk en zoete aardappel. Tot slot wordt de Peruaanse 'causa rellena' geserveerd, een prachtig kleurrijk torentje van aardappel, avocado, ei en verschillende soorten groenten. De ceviche is lekker hoog op smaak en daarmee wat ons betreft de winnaar van de voorgerechten. De combinatie tussen de friszure ‘leche de tigre’ en de zoete aardappel is heerlijk en de hoeveelheid vis royaal. We wanen ons haast in Peru. Er wordt door de vriendelijke bediening een glas verdejo van Belondrade y Lurton aangeraden, een heerlijke volle witte wijn van het absolute topdomein uit Rueda.
Na het voorgerecht gaan we binnen zitten. Het restaurant (of eigenlijk cafe) heeft een gezellige ongedwongen sfeer. Ons wordt de 'repollo loco' (zacht gegaarde spitskool met truffel, knolselderij en notenboter) en de gegrilde runderspiesjes met ananas salsa aangeraden. Het vlees is helaas iets te doorbakken, waardoor ze aan de droge kant zijn. De spitskool is daarentegen heerlijk: echt comfortfood, zacht met een lekker grill smaakje, heel boterig aangevuld met de aardse smaken van de truffel en knolselderij. Wel vrij zware kost voor de warme lentedag, maar het smaakt ons toch erg goed. We drinken er een volle krachtige temperanillo uit de Rioja bij die goed opboksen tegen de rijke smaken van het hoofdgerecht.
We eindigen de avond met witte chocolademousse met passievrucht en merengue. Als een stel kinderen laten we de knettersuiker in onze mond knallen, net zoals vroeger met ijsjes. Leuk gerechtje! Kortom, bij Café Nobo kan je terecht voor een lekker glas wijn of een cocktail met simpele, maar goede Zuid Amerikaanse gerechten. Met een goede balans tussen vis ,vlees en vegetarische gerechten kan iedereen hier zijn hart ophalen.
Zo vierde Selva en Sonora, gevestigd in nhow Amsterdam RAI, hun 2e verjaardag: eten om te delen, live muziek, cocktails en een geheime speakeasy.
Geniet bij De Kop van Oost van spicy bites, verfijnde gerechten en verrassende desserts met zicht op een echte molen en het water van Oostenburgergracht.
De Noord-Zuid-lijn rijdt om de zes minuten, we houden van het pontje: tijd voor een lijst met de plekken waar wij graag komen in Noord, voor alle Amsterdammers.
Geniet van de volgende voordelen: