De beste broodjes van Den Haag: 15 plekken voor een geslaagde lunch

Van broodje bal tot Italiaans flatbread, van Surinaams broodje tot broodje haring: bij deze 15 zaken in Den Haag serveren ze de lekkerste broodjes.

9 Aug 2024 De redacteuren Den Haag

blogger De redacteuren van De Buik van Den Haag hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

De beste broodjes van Den Haag: 15 plekken voor een geslaagde lunch

Brood? Bij De Buik krijgen we er geen genoeg van. Er zijn ondenkbaar veel variaties mogelijk die tot de sandwich van je dromen leiden. Niet alleen qua beleg, maar ook qua broodsoort. Van broodje bal tot Italiaans flatbread, van Surinaams broodje tot broodje haring: bij deze vijftien zaken zit je goed als je zin hebt in een lekkere, snelle lunch.

Pompernikkel


Deze bakkerij, die de naam draagt van een donkerbruin roggebrood, is gespecialiseerd in zuurdesem en zoete broodjes. De rijen die zich dikwijls voor de winkel vormen zijn simpel te verklaren: bij deze deegkunstenaars wil je alles proeven. 

Pazze e Pizze


Voor Italiaanse verwennerij moet je bij Pazze e Pizze in, echt waar, China Town zijn. Naast pasta, salades en pizza (telt eigenlijk ook als brood, toch?) hebben ze vier smakelijke sandwiches op de kaart: flatbread carpaccio, flatbread spianata, flatbread caprese en, onze favoriet: flatbread mortadella, met truffel, parmezaanse kaas en rucola.

Warung Mini XL

Warung Mini XL is kampioen in Surinaamse broodjes. Alle klassiekers staan op het menu. Denk aan kip kerrie, kip ketjap, zoutvlees, bakkeljauw, kousenband, pom en garnalen. Ook lekker: de broodjes trie, lamsvlees en sambelgoreng.

That's Amore


Italiaanse traiteur That's Amore staat al sinds 2008 bekend om z'n goede broodjes. Saro en Simonetta werken er met producten van kleine familiebedrijven in Italië en verkopen ook koffie, pasta en andere Italiaanse producten.

Lusso


Dat Italianen nu eenmaal molto bene zijn in broodjes maken, bewijst ook Lusso; de traiteur pal tegenover Hotel des Indes. Kies voor een goede focaccia of ciabatta met eenvoudig beleg van topkwaliteit, of ga voor een van de specials. De Sicilia bijvoorbeeld, met pikante salami, pecorino en aubergine, of de Catania, met mortadella, parmezaanse kaas, tomaat en pistachemayo.

Day Dream Deli


Van pastrami tot shortrib en van truffelhamburger tot patat: bij Day Dream Deli maken ze alles zelf, en dat proef je. De Buik is dol op de sappige burger die ze in dit Montréal-style restaurant verkopen. O, en dan die cheesesteak op dat zachte broodje...

Tropisch Huis Abdoel


De Surinaamse afhaalbroodjes van Tropisch Huis Abdoel mogen in deze lijst niet ontbreken. Het broodje kipgehakt is een topper, net als het broodje olie sardien. Liefhebbers van orgaanvlees kiezen het broodje hartjes of het broodje lever-maagjes.

Brood van Bro

Misschien had je het niet door, maar het brood van BRO heb je vast al eens geproefd. BRO levert namelijk al een aantal jaar aan allerlei bekende Haagse restaurants. Sinds eind 2023 hebben ze ook een bakkerij voor consumenten, waar ze écht lekker brood verkopen - al dan niet belegd met simpele doch goede producten. Ook hebben ze er fantastische pain au chocolat, een piekfijne tosti met kaas en jalapeño en kaas-uienfocaccia die minstens zo lekker smaakt als dat-ie ruikt.

Wagenstraat 182

Deli '93

In deze Haagse delicatessenwinkel is het smullen geblazen, dankzij originele belegcombinaties. We noemen een paar favorieten: The Old Dutch, met belegen kaas, basilicumaioli, romaine en veggies; de Surprising Spinata, met spianata romana, orangezest en rucola, en de Meatloafer, met gebraden gehakt, mayo en ui.

Maliestraat 1

't Bakkertje

't Bakkertje heeft niet alleen de schattigste naam in deze lijst, maar ook de langste historie. Al sinds 1838 is 't Bakkertje gevestigd in hetzelfde pand in de Oude Molstraat, maar de broodjes op het krijtbord gaan met de tijd mee. Zo beleggen ze die niet alleen (maar wel goed) met kaas en beenham, maar ook met rosbief (met of zonder truffel), gebraden kip kerrie of oude kaas, tomaat, mierikswortel en rucola.

Oude Molstraat 38

Dungelmann

Dungelmann verwierf bekendheid met het broodje croquet en het broodje al-dan-niet-pittige bal, maar inmiddels staan mensen er ook in de rij voor de panini. Wij genieten er regelmatig van het broodje tartaar speciaal, broodje ossenworst parmezaan, broodje roombrie walnoot of broodje carpaccio truffel.

Hoogstraat 17

Simonis


Wie kent Simonis niet? Voor een broodje met loeiverse vis is en blijft Simonis the place to be. Of je nou een broodje haring, paling, zalm of garnalen kiest - Simonis verzaakt nooit, en houdt de naam hoog. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de huisgemaakte vissalades op die donzig-zachte broodjes. Mjam!

Haringhuisje

In 2033 viert het Haringhuisje z'n honderdste verjaardag. Althans, daar gaan we vanuit. We kunnen ons namelijk geen Scheveningen voorstellen zónder. Een broodje haring is hier een logische en verstandige keuze. Maar laat je niet beperken door de naam van de zaak. Ze hebben er ook heerlijke krabsalade en pikante makreelsalade uit eigen keuken, rivierkreeftsalade met verse bieslook, en al dat andere beleg dat je visliefhebbende hartje begeert.

Happy Tosti


Happy Tosti heeft een uitgebreide tostikaart, met zowel basic tosti's als exclusievere. Wat dacht je van een tosti met kimchi, gochujang (Koreaanse chilipasta) en furikake? Een fijne bonus, is dat het bedrijf met duurzame producten werkt. Zo serveert Happy Tosti biologisch brood en soep van verspilde groenten.

Korte Poten 5

Banhmi & Caphe

Naast de knapperige Vietnamese baguettes serveren ze bij Banhmi & Caphe ook verschillende snacks voor een snelle lunch, zoals de loempia of panna cotta met amandel. Ook de koffie heeft hier een Aziatische twist, zoals de zoutkoffie of een Yuzu cold brew.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Beleef de Vietnamese cultuur bij BanhMi & Caphe

De Buik ging langs bij Banhmi & Caphe aan de Prinsestraat voor de bánh mì, de Vietnamese baguette.

Selene: een nieuwe sterrenplek aan zee, op het ritme van de maan

Aan de rand van de zee opent eind september een plek waar koken en beleving samensmelten: Selene. Het geesteskind van chef Lorenzo.

Moos: het hippe buurtrestaurant waar voor iedereen iets op de kaart staat

De Buik bracht een bezoekje aan Restobar Moos in het Statenkwartier en proefde van de veelzijdige gerechten uit verschillende Zuid-Europese landen.