Het gaat goed met Saludable, ze openden recent hun derde zaak aan de Frederik Hendriklaan. De formule is snel, maar verre van standaard. Hier is het vers en gezond eten, zonder concessies.
Het gaat goed met Saludable, ze openden recent hun derde zaak aan de Frederik Hendriklaan. De formule is snel, maar verre van standaard. Hier is het vers en gezond eten, zonder concessies.
We gaan langs bij de gloednieuwe vestiging van Saludable Taqueria. Na de Goudenregenstraat en Molenstraat, nu hun derde locatie op de Frederik Hendriklaan. Modern, strak en kleurrijk. En dat begint al bij binnenkomst, waar twee vrolijke bestelzuilen je begroeten. Het gemak van fastfood, maar dan anders.
Want hoewel het hier snel, overzichtelijk en praktisch is, is het eten hier allesbehalve standaard. Bij Saludable (Spaans voor ‘gezond’) staat versheid centraal. Alles, van de sauzen tot de toppings en vullingen, wordt dagelijks huisgemaakt.
Geen slappe wraps of tacoschelpen, maar stevige smaken, texturen en ingrediënten waar aandacht in zit. Hun motto? ‘De snelheid en het comfort van fastfood, maar dan met huisgemaakte, verse ingrediënten.' En daar is geen woord aan gelogen.
Wij proefden twee soorten taco’s en werden direct enthousiast. De eerste: een klassieke barbacoa (langzaam gegaard rundvlees). Geserveerd op een zachte maïs tortilla, met een jam-achtige spicy ananas salsa die begint met een vleugje zoet en eindigt met een pittige kick. Perfect in balans.
De tweede taco is een verrassende vegetarische variant met chunks lentil nuggets. Knapperig van buiten, zacht en luchtig van binnen. Een beetje falafel-achtig, maar dan met linzen in plaats van kikkererwten.
De reaper mayo zorgt voor een subtiele pit, zonder te overheersen. Beide taco’s zijn rijkelijk getopt met verse sla, pickles, pico de gallo (mengsel van gesneden tomaat, ui, peper en limoen) en geraspte kaas. Fris, kleurrijk en smaakvol.
Naast de taco’s nemen we ook een Double Crunch Burrito en die doet zijn naam eer aan. Vanbinnen carnitas, het Mexicaanse antwoord op pulled pork: sappig, gekruid en langzaam gegaard.
Daarbovenop knapperige tostadas (gefrituurde of gebakken tortilla), gesmolten cheddar, pico de gallo, sla, guacamole en een pittige chipotle (gerookte jalapeño peper) salsa. Iedere hap is een feestje. Crunchy, spice, umami, alles komt samen.
We drinken er twee biertjes bij. De frisse Modelo Especial, met lichte tonen van oranjebloesem en kruiden, past perfect bij het kruidige eten.
Daarnaast een bijzonder biertje dat speciaal voor Saludable is gebrouwen in samenwerking met Kompaan: een Mexicaanse lager met mais, rijst en limoen. Licht, dorstlessend en precies wat je nodig hebt bij een pittige maaltijd. Het biertje heet ‘Saludable’, net als het restaurant zelf.
Het interieur van de nieuwe vestiging is fris en modern, maar met speelse knipogen naar de Mexicaanse roots. Denk aan levendige muurtekeningen, teksten over taco’s en natuurlijk het logo met sombrero en chilipeper.
Alles klopt. Het voelt schoon, licht en uitnodigend, net zoals het eten.
Saludable Taqueria op de Frederik Hendriklaan is geen plek waar je uitgebreid tafelt. Maar het is wel een plek waar je keer op keer terug wilt komen. Voor een snelle lunch, een casual diner of een gezonde bite na het werk.
De smaken zijn verrassend, de ingrediënten kraakvers en het gemak onovertroffen. Dit is fastfood, maar dan volwassen. Wij zijn fan.
Met Luisa opent chef-kok Melissa Lolli haar eigen Italiaanse restaurant in Rijswijk, waar ze laat proeven wat Italië écht is.
ONI Japanese Dining in de Prinsestraat is al 25 jaar een naam in Den Haag. De Buik ging weer langs voor de complete herkenbare beleving.
Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.
Geniet van de volgende voordelen: