Op de Brouwersgracht, waar een groot deel van de vorige eeuw de bekende Haagse koffiebranderij Reuser & Smulders huisde, ruikt het sinds april weer naar koffie. JoeJoe, de koffiebar van Roast Factory, serveert er koffie, zoetigheden en lunch.
Op de Brouwersgracht, waar een groot deel van de vorige eeuw de bekende Haagse koffiebranderij Reuser & Smulders huisde, ruikt het sinds april weer naar koffie. JoeJoe, de koffiebar van Roast Factory, serveert er koffie, zoetigheden en lunch.
Dat JoeJoe de koffiebar van een koffiebranderij is, is wel duidelijk. Van elke boon die je er drinkt kun je lezen waar hij vandaan komt, door welke boer hij is geteeld en welke smaakaspecten je kunt verwachten.
De barista’s zetten bakkie na bakkie en helpen je tussendoor met het kiezen van de geschikte boon, aan de hand van jouw wensen. Liever koffie zonder melk? Wen dan maar aan de batch brew filterkoffie, want een americano zetten ze hier niet. Althans, ze hebben de maling, gewichten en doorlooptijd niet ingesteld op het zetten van een americano. En nattevingerwerk, daar doen ze bij JoeJoe niet aan! Dat siert ze.
Is filterkoffie echt niet jouw ding? Dan drink je er een heerlijke espresso. Voor havermelk betaal je bij JoeJoe trouwens niet extra. Gewoon een cappuccino zonder poespas? Ook daar kijkt het personeel niet van op.
Wat is een koffietent zonder lekkernijen? Veel van de zoetigheden die je bij JoeJoe eet zijn in huis gemaakt. Naast cinnamon buns, Italiaanse ricciarelli (biscuits met amandel) en chocoladekoekjes serveert JoeJoe yoghurt bowls en simpele, maar doeltreffende broodjes.
Het brood wordt geleverd door de duurzame Delftse bakker Meneer Leffers. Die bakker heeft deze week geen verse focaccia kunnen leveren, dus eten wij het zuurdesembrood; eenmaal mozzarella, eenmaal pastrami. Dat de broodjes lekkerder zijn op de focaccia kunnen we ons voorstellen; de smaken zijn zo subtiel dat ze net niet lekker samenkomen op de zuurdesem.
Bij JoeJoe is het terugkerende thema dus onomstotelijk het bewust omgaan met producten. Ook de koffie is duurzaam, zo blijkt wel uit de transparante weg van plantage tot koffiekopje die beschreven staat. De filosofie? Als zowel boer als brander trots zijn op hun product, ben je al een heel eind. Om tot de laatste stap naar de klant ook diezelfde kwaliteit te waarborgen, levert Roast Factory alleen in het Haagse. Om zelf een oogje in het zeil te houden.
De Haagse Prinsestraat nam een kort geleden afscheid van koffiebranderij BOON. Na een verbouwing opende espressobar Ief & Ido op dezelfde plek haar deuren.
De Buik ging langs bij Banhmi & Caphe aan de Prinsestraat voor de bánh mì, de Vietnamese baguette.
Beachclub Manta combineert smaken van de Noordzee en Aziatische lekkernijen: Sushi, mosselen met kokosmelk en curry en rijk aanbod aan cocktails en wijnen.
Geniet van de volgende voordelen: