Ief & Ido: Nieuwe espressobar in de Prinsestraat

De Haagse Prinsestraat nam een kort geleden afscheid van koffiebranderij BOON. Na een verbouwing opende espressobar Ief & Ido op dezelfde plek haar deuren.

23 Okt 2023 Maarten van der Jagt

blogger Maarten heeft een rijke carrière in de culinaire journalistiek achter de rug. Hij was redacteur voor IENS, auteur van kookboeken en recensent voor het AD.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Ief & Ido

Prinsestraat 114, Den Haag Maaltijd: Stadsdeel: Den Haag Centrum Keuken: InternationaalNederlands Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Ief & Ido: Nieuwe espressobar in de Prinsestraat

De Haagse Prinsestraat nam een maand geleden afscheid van koffiebranderij BOON. Maar niet getreurd! Na een intensieve verbouwing opende Ief & Ido hier haar deuren, een espressobar waar het gelijknamige duo koffie uit de eigen branderij schenkt.

Twee generaties

Voor Haagse koffie-afficionado’s is “Ief & Ido” al langer een begrip. Zij branden namelijk al sinds 2018 koffie in een oud industrieel pand in Den Haag Zuid-West.

Achter Ief en Ido gaan twee generaties koffie-enthousiastelingen schuil. Ief van Zwet – the young one – heeft een technische achtergrond en weet het mooiste uit elke boon te halen. De “neus” van het duo, met meer dan 25 jaar koffiebrand-ervaring, is Ido van der Waal.

Samen staan ze achter de brander om met grote consistentie hun eigen single origins te branden – koffies van specifieke boeren of coöperaties. Met de opening van de nieuwe espressobar hebben ze nu in het centrum van de Hofstad hun eigen plek gevonden.

Bar, shop en branderij


Heel bijzonder is dat je het hele assortiment kunt proeven omdat elk shot uit de espressomachine apart voor je gemalen wordt. Zo kun je dus verschillende koffies en stijlen met elkaar vergelijken.

Naast espressobar is Ief & Ido ook een winkel – met natuurlijk alle koffiebonen en tools, maar ook een branderij waar de koffie wordt gebrand. Achter in de bar staat een Giesen koffiebrander en kun je het hele brandproces volgen.

Vegan cake


Naast blends vind je unieke “singles”, elk met een eigen verhaal en een uitgesproken smaak die kenmerkend is voor de origine of de speciale verwerkingswijze die een boer heeft toegepast. Ief: “Als branders streven we naar koffies waarvan de keten zo kort mogelijk is en waarbij de teelt zo min mogelijk impact op het milieu heeft.”

Naast de spannende singles, bijvoorbeeld een thermic aerobic Costa Rica of een Ethiopische Duba kun je er ook heerlijke cakes van Iefs vriendin Merel vinden. Zoals Ief en zijn vriendin Merel zelf zeggen: “Wat is nu lekkerder dan een vegan banana cake bij een zacht fruitige Uganda?”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Luisa: Italiaans met hart en ziel in Rijswijk

Met Luisa opent chef-kok Melissa Lolli haar eigen Italiaanse restaurant in Rijswijk, waar ze laat proeven wat Italië écht is.

Vier jonge musketiers geven Rijswijk de flair van Parijs

De Buik ging langs bij all-day restobar Harvey in Rijswijk, opgericht door vier jonge musketiers met lef, vakkennis en een flinke portie enthousiasme.

Doctor doctor, een heerlijke avond bij Dr. Wines

De Buik fietste langs Dr. Wines, de wijnbar op het plekje van Wicked Wines die sinds begin juli op volle toeren draait.