De Haagse Prinsestraat nam een maand geleden afscheid van koffiebranderij BOON. Maar niet getreurd! Na een intensieve verbouwing opende Ief & Ido hier haar deuren, een espressobar waar het gelijknamige duo koffie uit de eigen branderij schenkt.
De Haagse Prinsestraat nam een maand geleden afscheid van koffiebranderij BOON. Maar niet getreurd! Na een intensieve verbouwing opende Ief & Ido hier haar deuren, een espressobar waar het gelijknamige duo koffie uit de eigen branderij schenkt.
Voor Haagse koffie-afficionado’s is “Ief & Ido” al langer een begrip. Zij branden namelijk al sinds 2018 koffie in een oud industrieel pand in Den Haag Zuid-West.
Achter Ief en Ido gaan twee generaties koffie-enthousiastelingen schuil. Ief van Zwet – the young one – heeft een technische achtergrond en weet het mooiste uit elke boon te halen. De “neus” van het duo, met meer dan 25 jaar koffiebrand-ervaring, is Ido van der Waal.
Samen staan ze achter de brander om met grote consistentie hun eigen single origins te branden – koffies van specifieke boeren of coöperaties. Met de opening van de nieuwe espressobar hebben ze nu in het centrum van de Hofstad hun eigen plek gevonden.
Heel bijzonder is dat je het hele assortiment kunt proeven omdat elk shot uit de espressomachine apart voor je gemalen wordt. Zo kun je dus verschillende koffies en stijlen met elkaar vergelijken.
Naast espressobar is Ief & Ido ook een winkel – met natuurlijk alle koffiebonen en tools, maar ook een branderij waar de koffie wordt gebrand. Achter in de bar staat een Giesen koffiebrander en kun je het hele brandproces volgen.
Naast blends vind je unieke “singles”, elk met een eigen verhaal en een uitgesproken smaak die kenmerkend is voor de origine of de speciale verwerkingswijze die een boer heeft toegepast. Ief: “Als branders streven we naar koffies waarvan de keten zo kort mogelijk is en waarbij de teelt zo min mogelijk impact op het milieu heeft.”
Naast de spannende singles, bijvoorbeeld een thermic aerobic Costa Rica of een Ethiopische Duba kun je er ook heerlijke cakes van Iefs vriendin Merel vinden. Zoals Ief en zijn vriendin Merel zelf zeggen: “Wat is nu lekkerder dan een vegan banana cake bij een zacht fruitige Uganda?”
In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.
De Buik schoof aan bij De Vrije Tafel van regeneratieve Tuinderij De WIJdehorst waar je een unieke ervaring beleeft met ingrediënten uit de moestuin.
Kookaburra Beach, van de eigenaren van de Kwartel, voelt als een kleine ontdekking. De Buik is langsgegaan en deelt graag met je waarom.
Geniet van de volgende voordelen: