Maarten van der Jagt<

Maarten van der Jagt

Blogger

Maartens carrière in de culinaire journalistiek startte als redacteur voor restaurantgids IENS. Hij vervolgde zijn loopbaan als auteur van wijn-en kookboeken en als hoofdredacteur voor special interest magazine KTC voor koffie, thee en cacao. 

Voor AD’s Gouden Pollepel schreef hij restaurantrecensies. In rollen als hoofdjurylid en coach bij barista-kampioenschapen, maar vooral als founding father van de specialty coffee branderij Giraffe groeide hij uit tot koffie-expert. 

Begin 2023 sloeg hij opnieuw nieuwe wegen in met het importeren van ongebrande koffie en cacao, koffie-ontwikkelingswerk (PUM) en de start van een restaurant-podcast samen met Hans van de Meeberg, hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam.

Van worteltartaar tot prei in klei: culinair speelplezier bij Niven Kunz

De Buik bezocht Triptyque en beleefde een avond vol culinair speelplezier met amuses, klei, en jonge koks die gerechten aan tafel toelichten.

Luisa: Italiaans met hart en ziel in Rijswijk

Met Luisa opent chef-kok Melissa Lolli haar eigen Italiaanse restaurant in Rijswijk, waar ze laat proeven wat Italië écht is.

Vier jonge musketiers geven Rijswijk de flair van Parijs

De Buik ging langs bij all-day restobar Harvey in Rijswijk, opgericht door vier jonge musketiers met lef, vakkennis en een flinke portie enthousiasme.

Marius Wijncafé: Lof der eenvoud

Marius Wijncafé is een wijnwinkel en een gastropub in één, waar een ex-sterrenchef kookt alsof hij vrienden over de vloer heeft.

Novaela zet Delft op de kaart: eerste Michelinster in het Bagijnhof

De groei die Daniel Duijster Gomero en zijn team bij Novaela bereikten, is de inspecteurs van Michelin niet ontgaan.

Beleef de Vietnamese cultuur bij BanhMi & Caphe

De Buik ging langs bij Banhmi & Caphe aan de Prinsestraat voor de bánh mì, de Vietnamese baguette.