Maarten van der Jagt<

Maarten van der Jagt

Blogger

Maartens carrière in de culinaire journalistiek startte als redacteur voor restaurantgids IENS. Hij vervolgde zijn loopbaan als auteur van wijn-en kookboeken en als hoofdredacteur voor special interest magazine KTC voor koffie, thee en cacao. 

Voor AD’s Gouden Pollepel schreef hij restaurantrecensies. In rollen als hoofdjurylid en coach bij barista-kampioenschapen, maar vooral als founding father van de specialty coffee branderij Giraffe groeide hij uit tot koffie-expert. 

Begin 2023 sloeg hij opnieuw nieuwe wegen in met het importeren van ongebrande koffie en cacao, koffie-ontwikkelingswerk (PUM) en de start van een restaurant-podcast samen met Hans van de Meeberg, hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.

Berempah van TikTok naar het Zeeheldenkwartier

De Buik ging langs bij internetfenomeen Reza Permadi, bekend als ‘Reza in Holland’ op social media. Zijn zaak Berempah is een ode aan Indonesische keuken.

Delftse zuurdesembakker Leffers breidt uit naar Den Haag

De Delftse bakker Leffers breidt verder uit. Yuran Leffers blikt terug en vooruit op zijn nieuwe zaak die meer biedt dan alleen maar deegwaar uit de oven.

Cru in Den Haag: waar wild écht wild mag zijn

De Buik at bij Restaurant CRU, waar chef Alan de Vries zijn keuken rechtstreeks vanuit het bos heeft meegenomen naar Scheveningen.

Van rechtsgeleerde tot pretzelbakker: het verhaal achter Warme Pretzel

De Buik ging op bezoek bij Warme Pretzel aan de Weimarstraat, daar waar Poolse Joanna achter het geheim van de perfecte pretzel kwam.

Van worteltartaar tot prei in klei: culinair speelplezier bij Niven Kunz

De Buik bezocht Triptyque en beleefde een avond vol culinair speelplezier met amuses, klei, en jonge koks die gerechten aan tafel toelichten.