Maarten van der Jagt<

Maarten van der Jagt

Blogger

Maartens carrière in de culinaire journalistiek startte als redacteur voor restaurantgids IENS. Hij vervolgde zijn loopbaan als auteur van wijn-en kookboeken en als hoofdredacteur voor special interest magazine KTC voor koffie, thee en cacao. 

Voor AD’s Gouden Pollepel schreef hij restaurantrecensies. In rollen als hoofdjurylid en coach bij barista-kampioenschapen, maar vooral als founding father van de specialty coffee branderij Giraffe groeide hij uit tot koffie-expert. 

Begin 2023 sloeg hij opnieuw nieuwe wegen in met het importeren van ongebrande koffie en cacao, koffie-ontwikkelingswerk (PUM) en de start van een restaurant-podcast samen met Hans van de Meeberg, hoofdredacteur van de Buik van Amsterdam.

De Vrije Tafel: buitengewoon eten op de WIJdehorst

De Buik schoof aan bij De Vrije Tafel van regeneratieve Tuinderij De WIJdehorst waar je een unieke ervaring beleeft met ingrediënten uit de moestuin.

Kookaburra Beach: gastvrijheid met flair en een keuken vol kwaliteit

Kookaburra Beach, van de eigenaren van de Kwartel, voelt als een kleine ontdekking. De Buik is langsgegaan en deelt graag met je waarom.

De lekkerste haring achter de duinè!

Ontdek waar je in Den Haag de lekkerste Hollandse Nieuwe vindt en leer van experts hoe je haring van topkwaliteit herkent.

Er waait een frisse wind door Brasserie Berlage

Brasserie Berlage is terug van weggeweest: creatieve keuken, warme sfeer en een unieke locatie naast het Kunstmuseum in Den Haag.

Bij Jacob’s Bar & Grill is groente de held van de avond

Jacob’s Bar & Grill in Den Haag verrast met groente van de grill, spannende smaken en een stijlvolle setting die het klassieke steakhouse ontstijgt.

Eetwinkel Vork: culinaire hotspot in Fahrenheitstraat

Eetwinkel Vork mixt koffie, kookkunst en karakter in de Fahrenheitstraat en is een culinaire huiskamer waar elke vork naar meer smaakt.