Ik heb er niets op tegen. Sterker, ik mag er graag naar kijken. Naar verleidelijke dames op high heels. Heupwiegend langs de pass heb ik mij meer dan eens moeten inhouden de stoute schoenen aan te trekken.
Ik heb er niets op tegen. Sterker, ik mag er graag naar kijken. Naar verleidelijke dames op high heels. Heupwiegend langs de pass heb ik mij meer dan eens moeten inhouden de stoute schoenen aan te trekken.
Er zijn ook vrouwen op pumps die bij elke stap door de enkels zwikken. In hun ogen lees je de onderdrukte pijn.
Ik sta een stuk steviger in mijn schoenen. Ik weet wat ik wil. Ik wil dat mijn gasten zich bij mij thuis voelen. Tegen een ongemakkelijk gevoel is geen enkel topgerecht opgewassen. Kan de pork belly perfect zijn gegaard, als de tenen knellen, bijt je je tanden er alsnog op stuk. Wie met lood in zijn/haar schoenen uit eten gaat, zal nooit in extase raken van die wilde heilbot met een beurre blanc en Siberische Oscietra kaviaar.
Zullen we daarom afspreken dat we vanaf nu weer met beide benen op de grond gaan staan? Weg met dat keurslijf, weg met die achterhaalde dress codes in sterrenrestaurants. Op gympen ben je bij mij niet minder welkom. Ze kunnen nog zo mooi zijn, die dames op high heels, ze halen het niet bij de stralende gezichten van tevreden gasten.
François Geurds, patron cuisinier FG Restaurant**, FG Food Labs* en FG Noodle Bar.
Vanaf deze week schrijft François Geurds elke week een blog. Hij trapt af met een pittig interview. 'Als je mij probeert te remmen, ga ik als een bulldozer over je heen.'
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.
Terwijl restaurant Parkheuvel begin 2026 verbouwd wordt, gaat het gehele team naar Den Haag om daar aan de Paleisstraat een nieuw hotel op te starten.
Bij Bar Glasz aan het water in Hillegersberg kom je voor goed Bretons eten, fijne service en mooie wijnen. Kortom: een totaalplaatje.
Geniet van de volgende voordelen: