De eigenaren van restaurant Noosa, Koen en Queeny, ontmoetten elkaar tijdens hun reis in Australië. Terug in Nederland kregen zij de kans om op hun jonge leeftijd een eigen restaurant te openen. Dit vernoemden zij naar een populair surfstrand in Australië (Noosa) in herinnering aan hun verhaal. Gelegen met met prachtig uitzicht op de Krimpense surfplas en naast de golfbaan, stellen zij hun restaurant zeven dagen per week aan een breed publiek open.
Smaakvol interieur

Als je binnenstapt bij Noosa, valt je oog direct op de uitnodigende ronde bar met gouden details en zalmkleurige fluwelen stoelen die eromheen staan. Ook hangt er aan de muur er tegenover een grote LED-lamp met het Noosa-logo: een teken van de Aboriginals dat wijst op een ontmoetingsplaats. Dat is precies hetgeen Koen en Queeny aan Krimpen aan de Lek en omstreken willen bieden. Verder is het restaurant ingericht met veel hoekbanken, zachte stoelen en kussens, die bijdragen aan de open en gastvrije sfeer van het restaurant. Grote vazen met kleurrijke droogbloemen trekken de aandacht, in combinatie met spiegels en prachtige kamerplanten. Samen met de verschillende prints en structuren die terugkomen in de decoraties en ook de borden geeft dit een bohemian sfeer. Er is over nagedacht tot aan de kaarshouders voor het terras aan toe vertelt eigenaresse Queeny, en dat is te zien. Terwijl we om ons heen kijken, bestellen we een Tash Sultana van de cocktailkaart. Deze cocktail is vernoemd naar een van hun favoriete Australische artiesten en bevat naast gin en bitterlemon ook lycheelikeur, wat het geheel helemaal afmaakt.
De gerechten

De wens om een voor iedereen toegankelijk menu op tafel te zetten combineert restaurant Noosa met een passie voor fine dining. Mede door zijn ervaring in de Australische restaurantwereld heeft Koen geleerd om bekende gerechten zoals burgers of saté een ongewone twist te geven door te spelen met combinaties van ingrediënten. Het menu lijkt dan ook in eerste oogopslag relatief eenvoudig, maar de kwaliteit van de gerechten overtreft ruim onze verwachtingen. Op aanraden van Koen en Queeny nemen wij de geschroeide tonijn vooraf, bereid met Oosterse ingrediënten zoals hoi sin en miso. Wij laten ons vertellen dat zelfs chef Patrick 't Hart van het Rotterdamse restaurant Zeezout geïnspireerd is geraakt door dit gerecht. Ook de hoofdgerechten, kabeljauw en ravioli, zijn erg smakelijk. De vis wordt begeleid door aardappelcrème en groenten. De ravioli is gevuld met truffel en bospaddenstoelen en is ruim bestrooid met rucola, noten en pitten. Beide zijn flinke porties. De chefs van Noosa hebben een talent voor het combineren en uitbalanceren van verschillende ingrediënten, waar zij ook met veel plezier in experimenteren voor het wisselende verrassingsmenu. Als dessert kan de Dame Blanche van het dessertkaartje niet uitblijven, spectaculair geserveerd in een bal van chocolade die door de warme vanillesaus in elkaar zakt.
Jouw ontmoetingsplaats

Noosa is niet alleen geopend voor diner, maar ook voor ontbijt en lunch. Geïnspireerd door de rol die het ontbijt in Australië speelt, wil restaurant Noosa zijn bezoekers ook verfijnde maaltijden in de ochtenduren aanbieden. Verder worden er andere evenementen georganiseerd, waarbij eten en drinken wordt gecombineerd met optreden van bands of DJ’s. Wij kunnen ons goed voorstellen dat hier in de zomer een ontspannen beachclub-sfeertje hangt. Hoewel wij graag in het vertrouwde Rotterdam vertoeven, is dit restaurant absoluut de moeite waard om de stad voor te verlaten. De eigenaren werken hier met veel liefde en passie aan het creëren van de lekkerste gerechten en bieden jou de ontmoetingsplaats die zij ooit in Australië hebben gekend.