Jordy’s Bakery: op z'n eigen manier groot in brood

Veel Rotterdammers weten de weg naar Jordy's Bakery op de Nieuwe Binnenweg wel te vinden. Het is er soms knokken voor een plaatsje. Figuurlijk dan toch.

24 Jun 2014 Moniek Kuipers

blogger Moniek, Rotterdamse pur sang, verdient haar brood als freelance content creator & online marketeer. Onder het motto 'work hard, play hard' hoopt ze ooit de gehele wereldkaart te kunnen afvinken.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Jordy's Bakery

Nieuwe Binnenweg 97A, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunch Stadsdeel: West Keuken: LokaalNederlands Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

Jordy’s Bakery: op z'n eigen manier groot in brood

Jordy's Bakery startte in 2009 als productiebakkerij in de historische Rotterdamse vertrekhallen. Twee jaar later leerde het grote publiek Jordy's Bakery kennen van de lunchzaak en winkel aan de Nieuwe Binnenweg. In het begin sprak men nog over 'die nieuwe in het oude Koekela-pand', maar al snel werd Jordy een broodicoon. En met de nieuwe vestiging in de pop-up Fenix Food Factory lijkt de honger naar Jordy's brood niet meer te stoppen. 

Jordy komt uit een echte Rotterdamse bakkersfamilie. Als kleinzoon van de oprichter van de bekende Klootwijk-bakkerijen is het vak hem met de paplepel ingegoten. En Jordy staat met veel succes op eigen benen. Met een productiebakkerij, twee vestigingen en tal van zaken waar ze Jordy’s signature-desembrood verkopen, onder andere bij Ontbijtbar, hebben de gevestigde broodbakkers er een grote concurrent bij.

Opvallend is de diversiteit van het publiek in de zaak. Alle lagen van de lopen naar binnen om brood of gesmeerde boterhammen af te halen of direct te nuttigen. Het kleine gangpad voor de vitrine staat continu vol met hongerig volk en trendy kinderwagens. Ik ben al vaak komen lunchen in de zaak in het centrum, maar speciaal voor het artikel voor De Buik plof ik nog een keer neer op het terras. Het zitgedeelte buiten bestaat uit drie kleine tafeltjes, dus het is soms even vechten voor een plekje. Dat geldt ook voor binnen, ondanks het ruimere aanbod aan tafels is het daar ook vaak vol. 

Quinoa-desembrood

Ik kies eens niet voor een zuurdesemtosti, maar waag mij aan de boterham van de week: een meergranen zuurdesemboterham met geitenkaas, rode uien-chutney en veldsla. Hmm, zoet en pittig! Erna geniet ik van een Man met Bril-cappuccino en knabbel ik aan het huisgemaakte koekje dat ik erbij geserveerd kreeg. Want naast de bijzondere broden (spelt-desem, quinoa-desem, walnoot-rozijnenbrood) kun je hier ook terecht voor overheerlijke koeken en taartjes. 

Wat maakt Jordy’s brood eigenlijk anders dan de bakkerijen verderop in de straat? De dame achter de toonbank licht toe: ‘Ook al bevat een brood maar 1 procent desem, dan mag je het al verkopen als zuurdesembrood. Wij zijn hierin altijd transparant naar de klant, maar zien dat niet terug bij andere bakkerijen.’ En waaraan herken je zo’n halfbakken zuurdesembrood? ‘Die hebben vaak een ronde, bolle vorm. Maar bij Jordy’s kun je ze herkennen aan het naambordje.’ 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

W.Van den Bosch 13 Jul 2014, 14:11

Ik ben een oude klant maar door omstandigheden ben ik niet meer in mogelijkheid geweest om nog langs te komen ,maar nu heb ik een vraagje ik mowet vanwege men darmen speltbrood gaan eten heeft u dat en hoeveel procent spelt zit er dan in .Groetjes Wal.

Lees ook deze verhalen
RET je Blij, naar kroketten en appeltaart in de Provenierswijk

Proef een voordelig lunchmenu bij Grand Café-Restaurant Blij met een RET-voucher in het kader van Altijd iets extra's van de RET en de Buik van Rotterdam.

In gesprek met Tom Tieleman van Bar Restaurant Tiel in Kralingen

Binnenkort opent Bar Restaurant Tiel in Kralingen. De Buik spreekt met eigenaar Tom Tieleman en licht alvast een tipje van de sluier op van deze nieuwe zaak.

Bezoek je Fenix? Sla dan ‘O’ zeker niet over

De Buik ging langs bij O Anatolian Cafe & Bakery in het Fenix museum en proefde de Anatolische keuken van Maksut Aşkar.