Barrels to Bottles: not your average wine store

Het wordt steeds gezelliger op de Zaagmolenkade. Anne de Jong en Erik Saathoff openden er onlangs wijnwinkel en huiskamer Barrels to Bottles.

24 Aug 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Barrels to Bottles

Zaagmolenkade 208, Rotterdam Maaltijd: Borrelen Stadsdeel: Noord Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Barrels to Bottles: not your average wine store

De Zaagmolenkade is een nieuwe wijnwinkel rijker. Naast de zijingang van Kookpunt heeft Barrels to Bottles haar (schuif)deuren geopend met als insteek: not your average wine store. Dat is direct te merken zodra je binnenstapt.

Anne en Erik


Barrels to Bottles is opgezet door Anne de Jong en Erik Saathoff. De twee hebben het goed met elkaar getroffen, want ze zijn beide gek op wijn. “Anne heeft mij aangestoken,” begint Erik. “Samen hebben we onze passie voor wijn uitgebouwd.” Anne als Erik hebben allebei een opleiding tot vinoloog gevolgd aan de Wijnacademie. Maar laat je door deze titels vooral niet afschrikken, want Anne en Erik hebben een heerlijk laagdrempelige winkel opgezet. 

Huiskamer


Je hoeft bij Barrels to Bottles namelijk niet bang te zijn om een wijnrek om te gooien of te struikelen over een wijnkist. Vroeger zat er namelijk een autogarage in het pand dus er is ruimte zat. In het midden van de zaak staan vier pallets met wijn. Voor de rest ligt en staat alle wijn in de rekken aan de muren. De wijnen zijn per land ingedeeld. Van een rek met Italiaanse wijnen, naar een rek met Franse wijnen, vervolgens naar Duitsland, Spanje en noem het maar op. Daarnaast hebben ze ook een leuk assortiment van wijnen uit onverwachte wijnlanden zoals Hongarije. “We hebben verrassend lekkere rosé van het Hongaarse Tóth Ferenc, gemaakt van de Pinot Noir druif. Het is wijn die niet veel mensen kennen, maar die bijzonder lekker is.”

Kwaliteit en het etiket

Bij het uitkiezen van het assortiment houden Anne en Erik altijd rekening met twee dingen: “De kwaliteit moet goed zijn. Zelf hebben we alle wijnen geproefd die hier staan. Maar naast de kwaliteit is het etiket ook belangrijk. Het oog wil natuurlijk ook wat.” En dat Anne en Erik daar rekening houden is goed te zien in de zaak. Bij de klassieke bordeauxs en bourgognes ontkom je bijna niet aan de ouderwetse etiketten, maar bij veel van de andere wijnen hebben de etiketten allemaal een bijzonder uiterlijk en verhaal. Zoals bijvoorbeeld de Mouth Bomb en Tonque Pogo van Winepunk of een van de wijnen van de enige echte Sting zoals Message In A Bottle en When We Dance. 

Domme vragen over wijn bestaan niet


Zo luidt een van de huisregels van Barrels to Bottles. Anne en Erik willen wijn drinken toegankelijker maken en waar kan dat beter dan in een huiskamer vol met wijn. Als je een keer een lekkere fles wijn zoekt of je wilt een keer iets bijzonders proberen, stap dan even naar binnen en laat je verrassen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.