Je hebt koks, je hebt topkoks en je hebt meesterkoks. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Verdeeld over vijf disciplines (meesterkok, meestergastheer, wijnmeester, meersterschenker en meesterijsbereider) telt Nederland zo'n 230 SVH-meesters. Zes van hen werken in Rotterdam (waarbij we Rhoon voor het gemak bij Rotterdam rekenen). De Buik van Rotterdam zet ze op een rij.
Mario Ridder (2008)
In 2006 liet Mario Ridder even duidelijk weten dat hij er was: hij kookte De Zwethheul als chef-kok in de onwaarschijnlijk korte periode van zeven maanden van nul naar twee sterren. Wat hij in zijn mars had, had hij al eerder laten zien bij De Kersentuin, De Bokkedoorns en Parkheuvel toen het het eerste Nederlandse driesterrenrestaurant werd. Hij was Chef van het Jaar in 2008.
De keuken van Mario Ridder wordt geroemd om 'de combinatie van klassieke eenvoud en pure klasse.' Hij kookt het liefst op traditionele wijze en houdt van eenvoudige, maar sterke combinaties. Hij maakt daarbij eigenzinnige keuzes. Zijn enthousiasme en liefde voor het vak komen niet alleen tot uiting in zijn gerechten, maar ook in het met enige regelmaat verschijnen bookazine Mario & Ik. 'Kwaliteit overleeft alles en iedereen' is zijn levensmotto.
Sinds kort zit hij ook in Rotterdam. Aan het Deliplein op Katendrecht opende hij CEO baas van het vlees. Niet hijzelf, maar Tim Meulenbeek is daar de chefkok, maar het concept is van Mario Ridder.