Casper von Bannisseht: 'Lola is een avond uit.'

Sinds de opening is het razend druk bij Lola. We spraken chef Casper von Bannisseht over het succes.

31 Okt 2016 Lucas Boot

blogger Groeide op met zijn vaders klassieker: rookworst met ketchup en bonen. Besloot culinair meer uit het leven te halen en startte een cateringbedrijf en tekstbureau voor foodcopy.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Lola

Schiedamse Vest 56, Rotterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: Spaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 31 Okt 2016

Casper von Bannisseht: 'Lola is een avond uit.'

Het gat dat de voormalige Heerenplaats op de Schiedamse Vest sloeg, is sinds afgelopen zomer opgevuld door tapasbar Lola. Sinds de opening barst het hier van de gasten. Tijd voor een tète-á-tète met mede-eigenaar Casper von Bannisseht.

Barvibe


Zo compact als een tapa of pincho, zo groot is het pand van Lola. Eerder dit jaar huisde hier nog de Heerenplaats, een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Toen de stekker er hier op de Schiedamse Vest uit ging, roken Casper en zijn compagnons van de Dudok Groep kansen. Tapasbarren en mezzeconcepten genoeg, maar nog niet in de stijl zoals conceptontwikkelaar Casper die voor ogen had. ‘Simpele gerechten van goede kwaliteit en een eigentijdse, frisse setting. Dat ontbrak nog in Rotterdam. We zijn geen traditioneel restaurant: we wilden vooral een barvibe creëren. Een plek waar je ook later op de avond kunt aanschuiven en waar je blijft hangen’, verwoordt Casper het concept. 

Een avond uit


En vooralsnog slaat die gedachte aan. Richting de laatste dagen van de week zit het bij Lola mudjevol. In de weekenden mag je gerust de voorzienigheid aanroepen om een tafel te bemachtigen. ‘Te gek om te zien dat wat in je kop zit ook zo uitpakt. We zien dat gasten hier na het eten lang blijven zitten. Soms slaan ze de koffieronde over en bestellen in plaats daarvan een fles wijn of een cocktail. Lola is een avond uit.’ De setting nodigt daar dan ook toe uit. Lola is ruim, fris en toch ook sfeervol en gemoedelijk. Er zit veel aandacht in de styling van de zaak en dat voel je als gast. Het klopt. En niet alleen over de looks is goed nagedacht; de kaart verdient alle lof. 

Simpel, maar verrassend


De gerechten zijn eenvoudig - het verschil zit ‘m vooral in de gedegen kwaliteit en presentatie. ‘Tapas eten moet een feestje zijn. En dus moet het er ook zo uitzien. Zonder kwaliteit ben je natuurlijk nergens. Ons team heeft veel ervaring met de mediterrane keuken. Die jongens weten wat ze doen.’ Neem bijvoorbeeld de kipspies. Geen filet, maar kippendijenvlees bereid op de houtskoolgrill. Gekonfijte limoen en yoghurtdip erbij. Simpel, maar wel verrassend. En wat drink je daar dan naast, Casper? ‘Een witte sangria! Een witte ja, naar eigen recept, met o.a. Mandarine Napoleon, tien jaar oude Torres brandy en vers fruit. Het is een van de drankjes die we het meest serveren. Binnenkort zetten we ook een spannende donkere sangria op de kaart met vers fruit er in. Oppassen met drinken dus straks he?’ 

Dit artikel verscheen eerder in het oktobernummer van de Uitagenda.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lola: moderne tapas op de Schiedamse Vest

Medio mei zal er een nieuw Spaans restaurant openen op de Schiedamse Vest: Lola.

Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.

Bar Benthuis in Noord weer open na verbouwing

Na de verplichte funderingswerkzaamheden mocht Bar Benthuis begin september de deuren weer openen. Oud en vertrouwd, maar dan net iets beter.