Lola: moderne tapas op de Schiedamse Vest

Medio mei zal er een nieuw Spaans restaurant openen op de Schiedamse Vest: Lola.

18 Feb 2016 Maxime Paulis

blogger Maxime is een 18-jarige studente journalistiek uit Tilburg. Als stagiaire bij De Buik gaat ze de komende drie maanden Rotterdam op culinair gebied ontdekken.

Lola: moderne tapas op de Schiedamse Vest

Casper von Bannisseht gaat samen met de Dudok Groep een nieuwe zaak beginnen op de Schiedamse Vest. Lola wordt een bar-restaurant met een modern Spaanse keuken. De Buik sprak Casper over zijn nieuwe project.


Wat gaan jullie doen in deze nieuwe zaak?

Op dit moment werken we hard en enthousiast toe naar de opening van bar/restaurant Lola. Lola heeft een door Spanje geïnspireerde keuken en is een initiatief van de Dudok Groep en mij. Half mei 2016 gaan we open.


Wat kunnen we verwachten?

Bij Lola kun je van de middag tot de late avond terecht. Van een makkelijke lunch en een goede kop koffie met taart, tot tapas, bites en pintos in de avond. Je kunt lekker lang tafelen in ons restaurantgedeelte of genieten van Spaanse wijnen, speciaalbieren en cocktails aan de grote bar.


Er wordt hard gewerkt in het pand van Lola


Hoe ziet Lola eruit?

Het pand waar Lola binnenkort haar deuren opent heeft enorm veel karakter. De ruimte van ruim 250 vierkante meter heeft twee verdiepingen en is ingericht rondom 7 meter hoge pilaren. Als je Lola binnenstapt loop je meteen tegen de grote bar aan, waar je snel een drankje kunt doen, maar waaraan je ook gezellig kunt eten.

Het restaurantgedeelte is gebouwd rondom een open keuken. Zo zie je als gast met hoeveel schwung de gerechten worden gemaakt door de chef-kok en zijn team. Op onze grote buitenruimte zijn we ook trots; een terras met die afmetingen en dat aantal uren zon is uniek in Rotterdam. 

Voor de huisstijl werken we samen met onder andere illustrator Idris Iedman. Zijn stijl past perfect bij Lola: zomers, vrolijk en speels. Dat ga je straks ook terugzien in het interieur, dat straks als een warme deken over je heen valt.



Wanneer gaat Lola open?

Medio mei 2016.


Wat maakt Lola anders dan andere tapasrestaurants?

Waar de meeste collega’s klassieke tapas serveren, laat Lola zich vooral inspireren door de moderne Spaanse keuken. Dat doen we zonder de traditie uit het oog te verliezen en zonder moeilijk te doen. We blijven tenslotte Rotterdammers. And last but not least: we zijn er trots op dat Jochem Appel, momenteel werkzaam in Café Rotterdam, straks in onze keuken de scepter zwaait. Voor zowel zijn herkenbare Spaanse gerechten als zijn bijzondere Lola-specials kom je als gast terug. 


Wat voor gerechten kunnen we verwachten? 

Samen met chef-kok Jochem Appel ontwikkelen we een kaart met geweldige tapas- en pintxosgerechten die je bij Lola naar hartenlust kunt combineren. De gerechten zijn van hoge kwaliteit, maar we gaan niet ingewikkeld doen; fijnproevers én Bourgondiërs genieten straks van super-smaakvolle en - ook niet onbelangrijk - betaalbare gerechten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in het najaar van 2025

Ook dit najaar van 2025 zet de Buik alle openingen om naar uit te kijken voor je op een rijtje. Lees hier welke je echt niet mag missen.

Proost op de herfst, op deze plekken in Rotterdam drink je dit heerlijke bokbier

Bokbier heeft een volle, zacht zoete smaak met een fris en pittig karakter. Wij delen fijne Rotterdamse cafés waar bokbier wordt getapt.

Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.