Voor de een is het broodje döner na het stappen het perfecte comfort food, voor de ander een zelf afgebakken croissantje op de zondagochtend. Colin Knopper, beter bekend als @HungryBoi.worldwide, ging op zoektocht naar de perfecte comfortfood door Rotterdam en New York. Nu is hij bezig de beste recepten met verbluffende fotografie tot een kookboek te bundelen. Hij vertelt De Buik over deze droom en geeft vast een tipje van de sluier.
Wie is HUNGRYBOI?

Enkele jaren geleden begon Colin samen met een vriend het Insta-account TWOHUNGRYBOIS. "Voor de lol kookten we en plaatsten dat online," vertelt Colin. Toen zij continu DM’s kregen van mensen die hun gerechten wilden bestellen, besloten ze een bezorgrestaurant te beginnen, dat vervolgens goed liep.
"Maar we haalden er niet veel plezier en energie uit. Je staart vooral naar een tablet tot er orders binnenkomen, zonder echt klantcontact. Ik genoot zelf enorm van het maken van content en video's, terwijl mijn zakenpartner gewoon lekker wilde koken.” Zo scheidden hun wegen en ging Colin online verder als HUNGRYBOI.
Een eigen kookboek inclusief een wedergeboorte
“Tijdens een inspiratietrip naar New York besloot ik all-in te gaan op het maken van food content. Eenmaal terug bouwde ik mijn kookstudio in The Kitchen Dojo en uiteindelijk kwam ik op het idee om een eigen kookboek te schrijven.” De gerechten en verhalen die daarin staan moeten vooral inspireren. “Comfort food is de rode draad, maar hoe het je opbeurt, dat is voor iedereen anders."
Zoals het recept voor Loco Moco: “In de kern is het een eenvoudig gerecht: gehakt, ei, rijst en een heerlijke jus. Maar voor mij heeft het een speciale betekenis."
"Tijdens een festival in Miami, waar ik werkte, raakte ik aan de praat met rapper Waka Flocka Flame, van wie ik al jaren fan was. Ik had mezelf eigenlijk beloofd wat minder te drinken die periode, maar toen hij aanbood om samen wat te drinken (en te roken) kon ik dat niet afslaan. De volgende dag had ik de grootste kater uit mijn leven, maar toen ik die Loco Moco at veranderde iets: het was een reset, een wedergeboorte.”
Bij de gerechten in het kookboek is comfort food de rode draad, maar de gerechten en verhalen moeten vooral inspireren. Colin Knopper
Inspiratie uit Rotterdam
De inspiratie voor recepten komt dus vooral uit zijn eigen ervaringen met eten en street food cultuur. Een heel hoofdstuk is gewijd aan de Amerikaanse deli’s, een concept dat in Nederland ontbreekt. “Je hebt natuurlijk toko’s voor heerlijke tello bakkeljauw en baka bana met pindasaus, maar in een deli kun je van alles halen, van meatball subs tot gefrituurde halloumi.”
Inspiratie haalt hij ook zeker uit Rotterdam: “In deze stad is alles te vinden: in dezelfde straat kun je met zowel de Vietnamese als de Dominicaanse keuken kennismaken en er zijn veel kleine zaken met mooie verhalen en culturele waarde”, zegt hij.
Die culturele waarde krijgt een plek in het boek, maar hij wil niet te veel toornen aan traditionele gerechten. “We ontdekken de mooie gerechten, maar de kern van een gerecht is goed zoals het is. Dat pas ik niet aan”, zegt hij met respect voor de creaties.
Koffietafelboek en koken voor iedereen
Alle recepten zijn al af, en binnenkort begint Colin met fotograaf Stacii Samidin aan de fotografie. "Hij is in mijn beleving een van de beste fotografen van Rotterdam en is bekend door zijn levenswerk ‘Societies’ en exposities in grote musea in Nederland. Ik wist dat hij dit project cool zou maken."
In het boek staan recepten die voor iedereen toegankelijk zijn, dus zonder speciale apparatuur en geen extreem lange kooktijden. “Het leukste van het koken vind ik de reacties van mensen. Het gezicht dat mensen trekken bij de eerste hap. Ik wil dat mensen dat ook kunnen ervaren. Om die reden is het toegankelijk voor iedereen.”
Colin glimlacht even en gaat verder: “Nu weet ik ook dat veel kookboeken meer verstoffen dan dat eruit gekookt wordt”, geeft hij toe. “Dit boek is, mede door de geweldige fotografie van Stacii, ook fijn om doorheen te bladeren. Het is een goed koffietafelboek.”
Het kookboek is voor iedereen toegankelijk: geen speciale apparatuur en extreem lange kooktijden. Colin Knopper
Waar te kopen?
Op dit moment is Colin bezig met een crowdfunding om geld op te halen om deze droom te realiseren. “Ik wilde het graag zelf doen. Je kunt naar een uitgeverij, maar dat is minder persoonlijk, terwijl dit voor mij een heel persoonlijk project is. De crowdfunding werkt als een pre-order en het geld gebruik ik om het boek te laten drukken.”
Colin hoopt dat het boek, naast op zijn eigen website, ook bij Rotterdamse ondernemers en horeca te koop zal zijn. In lijn met de meeste kookboeken zal het rond de €49,- euro kosten. Over ongeveer een maand sluit de crowdfunding. “Het is een droom dat ie uiteindelijk ook bij Boekhandel Donner komt te liggen!”, aldus de Rotterdammer.
Recept voor de lezers van de Buik van Rotterdam

Onderstaand als voorproefje een recept voor de Peruvian Chicken Sliders met Sambal Goreng Kentang & Spicy Aji Verde van HungryBoi, uit zijn kookboek 'Comfort Cookin', dat binnenkort uitkomt.
Voor de kip & marinade
- 1000gr. kippendijen zonder bot en vel (ongeveer 8 dijen)
- 100ml sojasaus
- Sap van 1 limoen
- Sap van 1 sinaasappel
- 4 teentjes fijngeperste knoflook
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
Voor de Aji Verde
- 125gr. mayonaise
- 125gr. zure room
- 1 bos verse koriander (ongeveer 30 gram), grof gehakt
- Sap en rasp van 1 limoen
- 2 gegrilde jalapeños (houd de zaadjes erin voor extra pit)
- 1 eetlepel water, voor de gewenste consistentie
Voor de Sliders
- 8 broodjes
- 75gr. geraspte cheddar
- 75gr. geraspte mozzarella
- Sambal Goreng Kentang, zoveel je wilt voor een lekkere crunch
Instructies
- Meng in een grote kom de sojasaus, limoensap, sinaasappelsap, gehakte knoflook, gemalen komijn, gedroogde oregano en paprikapoeder. Meng alles goed door elkaar. Voeg de kippendijen toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat het minstens 2 uur marineren in de koelkast, of, als je echt heel geduldig bent, een hele nacht.
- Verwarm je grill voor op middelhoog vuur. Gril de kippendijen ongeveer 5-6 minuten per kant, of totdat ze mooi gegrild en gaar zijn. Laat ze een paar minuten rusten.
- Terwijl de kip aan het grillen is, maak je de Aji Verde. Combineer in een blender de mayonaise, zure room, koriander, limoensap, limoenrasp en gegrilde jalapeños. Mix tot een gladde en romige saus. Voeg water toe als je de saus iets dunner wilt hebben.
- Pak een bakplaat, bedek deze met bakpapier, snijd de broodjes doormidden, voeg de kip toe, en top af met de twee kazen. De Cheddar voor de smaak en Mozzarella voor de cheese-pull. Zet ze terug in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
- Pak de sliders, voeg wat sambal goreng kentang toe voor een pittige crunch en maak je klaar om te smullen. Giet de Aji Verde in een kom en dip je sliders erin. Geniet er van!
Foto's door Stacii Samidin