Dumbo: de Rotterdamse keuken als inspiratiebron

Voor de UITagenda spreken wij met Noel Deelen, een van de oprichters achter Dumbo

25 Mrt 2019 Gesponsord

blogger Dit artikel is gesponsord. De Buik biedt merken en leveranciers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken.

Dumbo: de Rotterdamse keuken als inspiratiebron

Waar heel Amsterdam tegenwoordig op avocadotoast en cashewboter lijkt te leven, loopt het in Rotterdam met dat veganisme nog niet zo’n vaart. Of beter gezegd, wij doen het liever op onze eigen manier: wat stoerder, creatiever en zonder al te veel moeilijk gedoe. Bijvoorbeeld met Jack Bean, dat niet alleen volledig plant based is, maar ook circulair en lokaal. Of met het onlangs geopende Dumbo, ontsproten uit het brein van creatief collectief Venour, met Marnix Benschop achter de kachel.

De mannen van Venour droomden al een tijdje van een eigen restaurant. "Met Venour werken we vaak met horecazaken en -merken’, vertelt mede-eigenaar Noel Deelen. "Dat is leuk, maar je hebt altijd de wensen van je klant om rekening mee te houden. Wij wilden ook graag iets neerzetten vanuit onze eigen visie." Die plannen kregen vorm toen Issam Yagoub zich aansloot bij Venour. "Hij heeft ontzettend veel horeca-ervaring en deelde onze droom. Met z’n drieën (Noel, Issam en Uriah Arnhem, red.) bedachten we vervolgens het concept voor Dumbo."

Mannen zijn meer plant based dan ze denken. Noel Deelen


De zaak richt zich in de promotie vooral op mannen, maar zijn die wel geïnteresseerd in veganistisch eten? "Mannen zijn meer plant based dan ze denken. Zodra ze de kroeg induiken gaan de meeste mannen helemaal vegan, namelijk aan het bier, terwijl de vrouwen vaker een niet-veganistisch wijntje drinken. Maar even serieus, we willen met onze marketing het stigma doorbreken dat alleen vrouwen veganistisch eten. Het gaat ons trouwens ook niet per se om plant based of veganistisch, maar gewoon om lekker eten dat toevallig geen dierlijke producten bevat." 

Hoog creatief gehalte

Dumbo is vooral een restaurant met een hoog creatief gehalte, zowel in keuken als interieur. Niet zo gek voor een zaak die opgezet is door een creatief bureau. En met Marnix Benschop in de keuken hoef je ook geen doorsnee hap te verwachten. "De gerechten komen uit allerlei culturen, net als de inwoners van Rotterdam. Eigenlijk is de Rotterdamse keuken onze inspiratiebron, met veel ruimte voor kruiden en sauzen. Marnix is daar heel goed in, hij is ontzettend creatief en maakt bijzondere combinaties. We nemen allemaal onze eigen achtergrond mee en Marnix trekt het naar the next level."  

De toekomst

Tot nu toe werkt dat uitstekend. De zaak zit vol en de reacties zijn lovend. Maar wat brengt de toekomst? "We willen niet te lang hetzelfde doen, dus we gaan sowieso met seizoensmenu’s werken. En we blijven onszelf uitdagen. Het zou mooi zijn als ons eten over een jaar een begrip is in Rotterdam."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.