Rotterdams Kooktalent 2015 gezocht

Meld jezelf of iemand anders aan voor Rotterdams Kooktalent, editie 2015. De zoektocht naar de beste souschef van dit jaar is begonnen.

3 Aug 2015 Robert de Boer

blogger Robert is in het dagelijks leven actief op het gebied van online-marketing met zijn bedrijf Lead Today. Uit eten gaan is zijn grootste hobby en ook zelf koken vindt hij erg leuk.

Rotterdams Kooktalent 2015 gezocht

Rotterdams Kooktalent 2015 staat voor de deur. Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar hét kooktalent van Rotterdam. Wie wordt de opvolger van Frank van Rijsbergen van Allure? De aanmelding is vanaf nu geopend. Ben of ken jij goede, jonge chefs uit Rotterdam en omgeving, meld je dan voor 14 augustus aan.

Samen met Zegro en RotterdamseKost gaat De Buik van Rotterdam ook dit jaar weer op zoek naar de beste jonge chefs van Rotterdam en omstreken. We gaan op zoek naar de opvolger van de eerdere winnaars Kevin Fan van Asian Glories (2013) en Frank van Rijsbergen van Allure (2014).

De voorrondes en finale

De kookwedstrijd bestaat uit drie rondes. Als eerste gaat de jury een voorselectie maken uit alle aanmeldingen die via de site binnenkomen, op basis van de ingevulde motivatie. Vorig jaar waren er meer dan dertig aanmeldingen, dus het is zaak om je als chef goed te presenteren. De jury kiest 9 deelnemers voor de voorrondes. We maken de gelukkige deelnemers bekend tijdens CuliNESSE op 19 augustus.

De voorrondes zijn op vrijdag 18 september in het Park bij de Euromast, tijdens RotterdamseKost. In drie rondes strijden telkens drie talenten tegen elkaar. Iedere kandidaat moet 20 kleine gerechtjes maken volgens een vast thema wat we later bekendmaken. De jury kiest per ronde een winnaar. Niet gewonnen? Dan maak je aan het einde van de dag alsnog kans, de jury mag namelijk nog één wildcard weggeven aan een van de afgevallen kandidaten.

Tijdens de grote finale staan de drie winnaars van de voorronde en de wildcard winnaar tegenover elkaar voor het grote podium van RotterdamseKost, net voor dat Lee Towers en Anita Meijer optreden. In een spannende wedstrijd met een black box wordt de creativiteit van de finalisten op de proef gesteld door onze jury.

Gastvrij Rotterdam en Rauwkost

Naast de eeuwige roem mag de winnaar zichzelf ook presenteren tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy, van 21 t/m 23 september. Ook gaat Rauwkost een plek voor je vrijhouden op zondag 4 oktober, zodat je het winnende gerecht kunt presenteren aan een groter publiek.

Terugblik op 2014

De winnaar van vorig jaar was Frank van Rijsbergen van Allure. Hij kookte vol kleur en smaak. Zijn winnende gerecht was: tonijn met mirin, witte chocolade met basilicum, yuzu gel, black quinoa, partjes sinaasappel & grapefruit, kalamansi sorbet, citroen & sinaasappel gelei en basil cress. Een bord vol en een heerlijke mond vol.

frank van rijsbergen kooktalent gerecht tonijn

Voorwaarden voor deelname

Wil je meedoen en kans maken op de felbegeerde titel ‘Rotterdams Kooktalent’? Let dan even goed op de volgende voorwaarden voor deelname:

  • Je bent werkzaam in de groot-Rotterdamse horeca.
  • Je bent niet ouder dan 26 jaar.
  • In de periodes 17-18 augustus, 18-23 september en op 4 oktober ben je beschikbaar voor de wedstrijd (preciezer overzicht volgt na aanmelden).

De inschrijving is inmiddels gesloten. Wil je weten hoe de kandidaten het er vanaf gaan brengen? Kom dan kijken bij de voorrondes en de finale van Rotterdams Kooktalent 2015.

Sponsoren Rotterdams Kooktalent 2015

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.