Apartt. Eten & Drinken doet zijn naam eer aan met de introductie van het concept Taste on a Stone. Eigenaar en gastheer Roy Wynia heeft het idee opgepikt in Portugal. Verse steaks, vis en schelp- en schaaldieren worden aan tafel bereid op een in een stoere houten plank verzonken steen met een temperatuur van 400 graden.
'Ik ben een bourgondieër,' zegt Wynia. 'Zodoende kom ik al jaren in Tavira in Portugal. Bij een lokaal restaurantje maakte ik kennis met deze bereidingswijze. Doordat het vlees als één stuk wordt bereid, behoudt het zijn pure smaak. De sappen blijven erin en het blijft mals. Je gebruikt geen olie of boter, je voegt als je dat wilt alleen kruiden en wat grof zeezout toe.'
Vanaf vandaag staan de Taste on a Stone-gerechten op de kaart. Biefstuk, ossenhaas en lamsfilet kunnen worden besteld per 200, 300 of 400 gram. Surf & Turf is een combinatie van 100 gram biefstuk en drie gamba's. Een andere combinatie is die van zalmfilet met coquille st. jacques en gamba's. Apart is dat Apartt. Eten & Drinken voor vrouwen porties van 150 gram van de biefstuk en de ossenhaas serveert.
Het restaurant waarschuwt zijn gasten dat de stenen zelfs na twee uur nog erg heet zijn.