Apartt brengt Portugese (hete!) steen naar de Blaak

Verse steaks, vis en schelp- en schaaldieren worden bij Apartt aan tafel bereid op een steen met een temperatuur van 400 graden, een idee uit Portugal.

2 Dec 2013 Frank van Dijl

blogger Frank is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Apartt brengt Portugese (hete!) steen naar de Blaak

Apartt. Eten & Drinken doet zijn naam eer aan met de introductie van het concept Taste on a Stone. Eigenaar en gastheer Roy Wynia heeft het idee opgepikt in Portugal. Verse steaks, vis en schelp- en schaaldieren worden aan tafel bereid op een in een stoere houten plank verzonken steen met een temperatuur van 400 graden.

'Ik ben een bourgondieër,' zegt Wynia. 'Zodoende kom ik al jaren in Tavira in Portugal. Bij een lokaal restaurantje maakte ik kennis met deze bereidingswijze. Doordat het vlees als één stuk wordt bereid, behoudt het zijn pure smaak. De sappen blijven erin en het blijft mals. Je gebruikt geen olie of boter, je voegt als je dat wilt alleen kruiden en wat grof zeezout toe.'

Vanaf vandaag staan de Taste on a Stone-gerechten op de kaart. Biefstuk, ossenhaas en lamsfilet kunnen worden besteld per 200, 300 of 400 gram. Surf & Turf is een combinatie van 100 gram biefstuk en drie gamba's. Een andere combinatie is die van zalmfilet met coquille st. jacques en gamba's. Apart is dat Apartt. Eten & Drinken voor vrouwen porties van 150 gram van de biefstuk en de ossenhaas serveert.

Het restaurant waarschuwt zijn gasten dat de stenen zelfs na twee uur nog erg heet zijn.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Nok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.

Azul aan de Oude Haven: hier blijf je hangen tot laat

Azul heeft een nieuw terras aan de Oude Haven, de plek van Eduardo de Sousa en Olivier van Hoey Smith met een perfecte mix tussen hapjes, drankjes en muziek.