Speck kookt vanavond voor jou!

Speck redt iedereen die niet graag in de keuken staat. Gezonde, Italiaanse afhaalmaaltijden voor een zacht prijsje.

21 Jan 2016 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Speck

1e Pijnackerstraat 134A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Noord Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Speck kookt vanavond voor jou!

Rotterdam is weer een afhaalrestaurant rijker. Maar niet zomaar een! Sinds 1 januari richt Speck zich op gezonde maaltijden voor diegene die niet willen koken of er geen tijd voor hebben. En hadden we al verteld dat Speck van de makers van Tosca is?

‘Speck is gezonder dan de maaltijdsalade van de Albert Heijn en goedkoper dan de veel te dure traiteur,’ aldus Céline Maessen. Recent opende ze haar langgekoesterde afhaalzaakje in de Eerste Pijnackerstraat. ‘Iedereen is heel erg bezig met eten, maar zodra het op koken aankomt, gaat het mis. Het is vreselijk om voor jezelf te koken. Eerst boodschappen doen, dan nog koken. Uiteindelijk heb je vijf minuten plezier van je eten en dan wacht de afwas op je....’ Daar komt Speck dus om de hoek kijken. ‘Je haalt hier een heerlijke maaltijd af en warmt het nog even op zodra je thuis bent. Wij maken het makkelijk voor je! Scheelt jou tijd, toch?’

Twee varkentjes

Speck met –ck, waar komt dat vandaan? ‘We hebben twee varkentjes van Tosca. De ene heet Eddie en de ander Speck. Vandaar dus de naam,’ legt Céline uit. ‘Uiteindelijk gaan we daar ook spek van maken. Binnenkort eet je dus Speck bij Speck.’ Ze benadrukt nog snel dat Eddie en Speck een fantastisch leven hebben op een boerderij, waar ze iedere dag buiten in een grote weide lopen.

Zelf gemaakte pastasauzen en echte Italiaanse pasta 


Sinds 1 januari is Speck geopend en begonnen met een kleine kaart die langzaam uitgebouwd wordt en veel Italiaanse gerechten bevat. ‘We hebben onder andere pasta, melanzane, pizza en stoofgerechten. Binnenkort gaan we iets doen met runderwang.’ Viel de pastasaus in de smaak? Dan heeft Céline een hele wandplank volstaan met zelfgemaakte sauzen – en echte Italiaanse pasta en wijn – voor de keren dat je toch zelf achter het fornuis moet staan. Laten we ook de desserts niet vergeten. Tiramisu, taarten en panna cotta… Om ter plekke op te eten of om mee te nemen in een klein weckpotje. ‘Het is de bedoeling dat de klanten het potje weer terug brengen, dat levert ze geld op!’ De glaasjes worden hergebruikt.

'Je bent hier hartstikke vrij!' 


In het midden van de zaak staat een koelbak, waar klanten hun eigen salade kunnen samenstellen. ‘Dat is nog wat vreemd voor de klanten, dat ze zelf iets mogen pakken. Neem een flesje drinken uit de koeling en schep je saladebakje lekker vol. Je bent hier hartstikke vrij!’ lacht Céline. Achterin de keuken staat een enorme pizzaoven. ‘Die is op maat gemaakt en kan er nooit meer uit. Dit pand zal dus voor altijd een pizzaoven hebben, dankzij mij!’ glundert ze. ‘De oven functioneert trouwens ook nog als verwarming. De warmte uit de oven vult de ruimte.’ Dat kan flink warm worden tijdens de hete zomerdagen, maar daar heeft Céline al de oplossing voor gevonden: ‘In bikini pizza’s bakken, weinig kleren aan en een handdoek in je nek,’ grapt ze. ‘We hebben nog een tuin waar gasten kunnen toeven. Helaas kan ik aan die warmte niet zoveel doen, maar daar bedenken we nog iets voor.’

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De titelstrijd voor de Rotterdamse Favoriete Nieuwkomer van 2025 gaat van start!

Wie wordt de Favoriete Nieuwkomer 2025 van de Buik van Rotterdam? Dat is aan jou! Bekijk hier de lijst met genomineerden voor 2025.

Dit wil je niet missen: lees hier alles over editie 3 van de Buik Magazine

De 3e editie van de Buik Magazine is gelanceerd en we praten je bij over deze superdikke glossy vol mooie verhalen over de foodcultuur in onze vier steden.

Glasz in Rotterdam: Franse finesse op open vuur en service die straalt

Bij Bar Glasz aan het water in Hillegersberg kom je voor goed Bretons eten, fijne service en mooie wijnen. Kortom: een totaalplaatje.