Rotterdam is weer een afhaalrestaurant rijker. Maar niet zomaar een! Sinds 1 januari richt Speck zich op gezonde maaltijden voor diegene die niet willen koken of er geen tijd voor hebben. En hadden we al verteld dat Speck van de makers van Tosca is?
Rotterdam is weer een afhaalrestaurant rijker. Maar niet zomaar een! Sinds 1 januari richt Speck zich op gezonde maaltijden voor diegene die niet willen koken of er geen tijd voor hebben. En hadden we al verteld dat Speck van de makers van Tosca is?
‘Speck is gezonder dan de maaltijdsalade van de Albert Heijn en goedkoper dan de veel te dure traiteur,’ aldus Céline Maessen. Recent opende ze haar langgekoesterde afhaalzaakje in de Eerste Pijnackerstraat. ‘Iedereen is heel erg bezig met eten, maar zodra het op koken aankomt, gaat het mis. Het is vreselijk om voor jezelf te koken. Eerst boodschappen doen, dan nog koken. Uiteindelijk heb je vijf minuten plezier van je eten en dan wacht de afwas op je....’ Daar komt Speck dus om de hoek kijken. ‘Je haalt hier een heerlijke maaltijd af en warmt het nog even op zodra je thuis bent. Wij maken het makkelijk voor je! Scheelt jou tijd, toch?’
Speck met –ck, waar komt dat vandaan? ‘We hebben twee varkentjes van Tosca. De ene heet Eddie en de ander Speck. Vandaar dus de naam,’ legt Céline uit. ‘Uiteindelijk gaan we daar ook spek van maken. Binnenkort eet je dus Speck bij Speck.’ Ze benadrukt nog snel dat Eddie en Speck een fantastisch leven hebben op een boerderij, waar ze iedere dag buiten in een grote weide lopen.
Sinds 1 januari is Speck geopend en begonnen met een kleine kaart die langzaam uitgebouwd wordt en veel Italiaanse gerechten bevat. ‘We hebben onder andere pasta, melanzane, pizza en stoofgerechten. Binnenkort gaan we iets doen met runderwang.’ Viel de pastasaus in de smaak? Dan heeft Céline een hele wandplank volstaan met zelfgemaakte sauzen – en echte Italiaanse pasta en wijn – voor de keren dat je toch zelf achter het fornuis moet staan. Laten we ook de desserts niet vergeten. Tiramisu, taarten en panna cotta… Om ter plekke op te eten of om mee te nemen in een klein weckpotje. ‘Het is de bedoeling dat de klanten het potje weer terug brengen, dat levert ze geld op!’ De glaasjes worden hergebruikt.
In het midden van de zaak staat een koelbak, waar klanten hun eigen salade kunnen samenstellen. ‘Dat is nog wat vreemd voor de klanten, dat ze zelf iets mogen pakken. Neem een flesje drinken uit de koeling en schep je saladebakje lekker vol. Je bent hier hartstikke vrij!’ lacht Céline. Achterin de keuken staat een enorme pizzaoven. ‘Die is op maat gemaakt en kan er nooit meer uit. Dit pand zal dus voor altijd een pizzaoven hebben, dankzij mij!’ glundert ze. ‘De oven functioneert trouwens ook nog als verwarming. De warmte uit de oven vult de ruimte.’ Dat kan flink warm worden tijdens de hete zomerdagen, maar daar heeft Céline al de oplossing voor gevonden: ‘In bikini pizza’s bakken, weinig kleren aan en een handdoek in je nek,’ grapt ze. ‘We hebben nog een tuin waar gasten kunnen toeven. Helaas kan ik aan die warmte niet zoveel doen, maar daar bedenken we nog iets voor.’
Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.
Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.
De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.
Geniet van de volgende voordelen: