Paul's Posse breidt uit met restaurant en kadebar

Paul's Posse sprak al tot de verbeelding als lunchplek en espressobar, maar voegt nu met een eigen restaurant een nieuwe dimensie toe aan de Kaap.

4 Jul 2014 Wim de Jong

blogger Wim is mede-oprichter van De Buik en was er tot 1 juli 2015 aan verbonden.

Paul's Posse breidt uit met restaurant en kadebar

Paul's Posse, het tot de verbeelding sprekende lunch- en koffiehuis op de kopse kant van de Fenixloods, breidt uit. Vanaf augustus kun je er ook tot laat in de avond terecht voor diners. Tegelijkertijd krijgt ook het bijbehorende poortwachtershuisje een restaurantfunctie en verrijst er een grote bar op de kade. Niet overdreven dus om te stellen dat de zaak wel eens tot de allerbeste plek op de Kaap zou kunnen uitgroeien.

Ga maar na: de ligging van Paul's Posse aan de voet van de Hoerenloper is alvast een van de meest spectaculaire in Rotterdam. Gasten kijken aan de ene kant uit op Hotel New York en de aanpalende hoogbouw, en aan de andere op het levendige Deliplein. Aan weerszijden bevinden zich bovendien de Fenixloodsen, die behalve de Food Factory de komende jaren nog meer culturele en culinaire functies krijgen toebedeeld. Niet gek als je op zo'n locatie dan de kans pakt om er een restaurant/bar/terras te beginnen met binnen en buiten voldoende ruimte voor ten minste honderd gasten.

En fotograaf, verzamelaar en restaurateur Paul Posse zal er deze zomer een aantal eigenzinnige plannen ten uitvoer brengen. Het Poortwachtershuisje, dat begon als espressobar, krijgt een nieuwe bestemming als private dining room, geschikt voor maximaal acht personen. Zij kunnen vooraf een eigen menu kiezen dat wordt gecaterd door een aantal restaurants in de omgeving waar Paul mee gaat samenwerken.

Veel stoere stoof- en ovengerechten

In de kadebar en Paul's Posse zelf worden vanaf volgende maand warme gerechten van eigen hand geserveerd. Paul belooft alvast veel stoere stoof- en ovenschotels, waarbij onder andere de keukens van Café de l'Industrie in Parijs en Cap de Creus in het Catalaanse Cadaqués hem de inspiratie verschaften. 'Ongedwongen, mediterraans geöriënteerd, alles zelfgemaakt, puur, dagvers en dus met veel smaak. De sfeer in het restaurant moet daarbij aansluiten: lekker met vrienden of familie aanschuiven en je laten verrassen door wat de pot die dag schaft. Je mag de indruk krijgen dat bij ons mama of nonna zelf boven de pannen staat.'

Het bijzondere interieur van Paul's Posse blijft grotendeels in stand. De bar en keuken worden verplaatst, maar de entourage ondergaat verder geen veranderingen: grote, oude chesterfields, industriële lampen, leeshoeken, een inpandige antiquarische boekwinkel, her en der geparkeerde vintage-fietsen en aan de muren de 'hard romance'-foto's van onder anderen Helmut Newton en Paul zelf.

Alles wat je in Paul's Posse aan props, kunst en meubilair om je heen ziet, is en blijft trouwens te koop. Waaronder dus ook de zelfontworpen jurkjes van de meisjes die er bedienen; ze staan ze nog net niet tijdens hun werk aan een enthousiaste nieuwe eigenaresse af. Paul: 'Maar behalve over onze onderbroeken valt er voor alles een prijsje te maken.'

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.

9 tips voor Antwerpen

Binnen een paar uur sta je in Antwerpen, waar je heerlijk een weekendje kan vertoeven. De Buik geeft een paar goede tips voor en alomvattend weekend.

Chef Michael van der Kroft van Tres over andere smaakmakers dan zout

De Buik spreekt smaakmaker Michael van der Kroft, de chef van Restaurant Tres die net een Groene Ster toegekend kreeg van Michelin.