De Markthal, je kon er de afgelopen weken niet omheen. En vooral ook nauwelijks in. Schrijven voor De Buik heeft zo z'n voordelen, we mochten er vandaag als pers zelfs eerder in dan Maxima, wat wil een mens nog meer.
De Markthal, je kon er de afgelopen weken niet omheen. En vooral ook nauwelijks in. Schrijven voor De Buik heeft zo z'n voordelen, we mochten er vandaag als pers zelfs eerder in dan Maxima, wat wil een mens nog meer.
Overigens moest ik er een paar weken geleden al zijn voor een interview en eerlijk gezegd had ik er toen een hard hoofd in. Qua op tijd afkomen bedoel ik, niet wat indrukwekkend betreft. Maar goed, het is toch echt gelukt, op een paar stands na is alles open.
De eerste die we tegen het lijf lopen is Rocco Ladage. Want jazeker, Bram Ladage heeft hier ook een stand. Logisch want zo'n Rotterdams icoon hoort natuurlijk in het nieuwste iconische gebouw van de stad. Volgens Rocco om meer redenen. 'Ze hebben het vaak over slow food en fast food. Wat wij doen met ons product is heel simpel, het is een aardappel uit z'n jas halen, in de olie bakken en dan in een papieren zak. Hoe slow wil je 't hebben? Of, zoals hij het nog mooier wist te vertellen: 'Wij bakken geen patat, wij doen wat moois met een aardappel.'
Wie wordt de Favoriete Nieuwkomer 2025 van de Buik van Rotterdam? Dat is aan jou! Bekijk hier de lijst met genomineerden voor 2025.
De Buik blikt terug op het tweede halfjaar van 2025, en welke mooie restaurantopeningen wij weer mee hebben mogen maken in Rotterdam.
Aan de Mauritsweg is in oktober een nieuwe ramenzaak geopend: Ramen Tomoharu. De ramen zijn simpel, maar elegant en zonder te veel poespas.
Geniet van de volgende voordelen: