Met trots is Dennis Ebeli, eigenaar van Alfredo’s Taqueria in Rotterdam, onlangs onderscheiden door La Secretaría de Turismo de México. Zijn restaurant ontving een prestigieuze erkenning voor het behouden en positief promoten van de historische, culturele en gastronomische identiteit van Mexico.
Alfredo's en Sabor Sabor

Vorige week reisde de secretaris van Buitenlandse Zaken speciaal voor deze gelegenheid samen met verschillende ambassadeurs af naar Nederland om de prijzen persoonlijk uit te reiken.
In totaal werden vijftien Mexicaanse restaurants en ondernemers in Nederland geëerd, waaronder Alfredo’s Taqueria en het bekende Sabor Sabor in Rotterdam-West, gerund door Liz Derflingher. Liz kwam de prijs ophalen in een prachtige, traditionele jurk, wat de ceremonie extra bijzonder maakte.
On-Nederlands maar heel Mexicaanse prijs

Dennis vertelt dat de prijs totaal onverwacht kwam: "Ik moest mijn e-mail twee keer lezen om echt te begrijpen wat er stond. Dit soort prijzen kennen we helemaal niet in Nederland." Zelf half-Mexicaans, spreekt Dennis vol trots over de erkenning die zijn restaurant ontving.
"Het is ongelooflijk. Je begint een restaurant omdat je ervan houdt om eten uit je eigen land te serveren en omdat je het leuk vindt om te doen. Je verwacht nooit dat je door Mexico, dat zo ver weg is, erkend wordt voor je bijdrage aan de promotie van dat land. Dat maakt het extra bijzonder en ik ben blij dat we daar een warm hart aan kunnen toedragen."
Toewijding aan authentieke smaken en rijke tradities van Mexico
Volgens Dennis is deze prijs zeldzaam en hij verwacht niet dat deze erkenning jaarlijks zal plaatsvinden. Dit maakt het voor hem des te waardevoller. "Het is een erkenning die we zullen koesteren," voegt hij toe.
De prijs benadrukt de toewijding van Alfredo’s Taqueria om de authentieke smaken en rijke tradities van de Mexicaanse keuken naar Rotterdam te brengen.
Meteen een update van het menu bij Alfredo's

Naast deze mooie prestatie heeft Alfredo’s Taqueria recent ook zijn menukaart vernieuwd. Met een aantal aangepaste recepten en nieuwe specials, bereidt het restaurant zich voor op het winterseizoen.
"De kip birria taco’s en barbacoa beef taco’s zijn op dit moment echte favorieten," vertelt Dennis. "En mijn persoonlijke favoriet is de cochinita pibil, gemaakt met Yucatán pulled pork, pickled onions, een mango habanero-mayo, koriander en limoen."
Voor de liefhebbers van margarita’s is er nu ook een nieuwe toevoeging aan het menu: de Spicy Margarita, die volgens ons geen verdere toelichting behoeft. ¡Salud!