Rotterdam krijgt er een nieuwe Mexicaan bij, in Het Industriegebouw aan de Goudsesingel. Dennis Ebeli, bekend van de gekleurde Alfredo Gonzales sokken en het mede-organiseren van Oranjebitter, opent hier binnenkort Alfredo’s Taqueria. Samen met Ton van Zanten, bekend van onder andere Mart Café en Gare du Nord, gaat hij de Mexicaanse scene in Rotterdam meer leven inblazen. Hiervoor heeft Dennis een trip naar Mexico gemaakt om inspiratie op te doen. Wij spraken hem over deze reis en over de plannen voor Alfredo’s Taqueria.
Terug naar zijn roots

Dennis combineerde de reis naar Mexico met een bezoek aan zijn familie. Zelf komt zijn moeder uit Mexico en daarnaast woont het grootste deel van zijn familie in Mexico. “Je kan wel zeggen dat het een speciale plek in mijn hart heeft.” In het eerste deel van zijn trip ging hij daarom ook naar Zacatecas in het midden van Mexico, waar zijn familie woont. Na dat bezoek trok hij naar Mexico Stad waar de zoektocht naar de beste taco en torta spots begon. Op de fiets speurde hij deze immens grote stad af op zoek naar inspiratie.
Geen gele mais

“Het lekkerste wat ik gegeten heb, zou ik niet weten. Voorafgaand aan de reis was ik al fan van torta’s, maar na het bezoek aan Mexico nog veel meer.” Een torta is een soort Mexicaanse sandwich, laten we ons vertellen. “Bij Alfredo’s worden torta’s minstens zo belangrijk als taco’s,” vertelt Dennis. “Ook heb ik supergoede taco’s al pastor gegeten. Dit zijn taco’s die op een kebab-achtige manier bereid worden. De Mexicaanse keuken is enorm divers en ongelofelijk rijk. Dit zijn wij hier niet gewend.”
The best is yet to come
In Rotterdam hebben we op dit moment al een aantal Mexicaanse zaakjes zitten zoals Supermercado, Kua en Sabor Sabor. “Maar in vergelijking met Den Haag en Leiden is er in Rotterdam een veel kleinere Mexicaanse scene. Daar willen wij natuurlijk verandering in brengen.” Dennis Ebeli en Ton van Zanten kennen elkaar trouwens al zeven jaar. Als afstudeerstudent en afstudeerbegeleider. Na een prettige samenwerking tijdens dat traject hebben ze altijd contact gehouden en staan ze nu dus samen aan de wieg van Alfredo's Taqueria. "Het gaat goed met de stad en dat is fijn voor iedereen die hier woont en onderneemt,” verklaart Dennis. “Ik geloof dat de ‘culturele’ toekomst van Rotterdam ligt in de 175 nationaliteiten die in de stad leven. Als al deze culturen allemaal iets moois van hun cultuur naar onze stad brengen, met een Rotterdams sausje natuurlijk, dan ligt de mooiste tijd voor Rotterdam nog in het verschiet.”
Wanneer
Op dit moment wordt Alfredo’s Taqueria verbouwd en klaar gemaakt om de komende zomer een Mexicaans tintje te geven. De bedoeling is dat Alfredo’s half/eind mei open zal gaan. “Dit is afhankelijk van hoe soepel de verbouwingen lopen.” Rond die tijd zullen wij jullie weer natuurlijk weer even op de hoogte houden.