In een zijstraatje van de Meent vind je Bambu, een shared dining restaurant waar eigenaren Dave en Peter diverse bekende Aziatische streetfood gerechten, Aziatische dranken en cocktails serveren. Veel gerechten hebben, net zoals het interieur, een tropisch tintje en ook voor vegetariërs is er uitgebreide keuze.
Als een panda in het bos

Goede vrienden Dave en Peter hebben het concept van Bambu overgenomen van de gelijknamige zaak in Haarlem. Dave staat bij ons bezoek in de keuken, waar hij een interessant menu vol met Aziatische streetfood lekkernijen bereidt. Belangrijk vinden ze dat ook vegetarische eters genoeg keuze hebben bij Bambu, van vegetarische dumplings en bao buns tot jackfruit rendang. De grote plantenwand geeft het restaurant een tropische uitstraling en zorgt ervoor dat je je een beetje als een panda in het bos waant bij Bambu. Bij het bestellen van de gerechten wordt ons aangeraden om met z'n tweeën zo’n twee á drie gerechtjes per keer te bestellen. Meer mag natuurlijk ook, maar ben je (begrijpelijk) té enthousiast, dan kan het zijn dat je net zoals wij een extra tafel nodig hebt om alle gerechtjes kwijt te kunnen. Overigens kunnen we niet klagen over de veel te volle tafel, want wat ziet dat er mooi uit.
De signature rendang padang

Het meest trots is Dave op de rendang met citroengras, die bij Bambu bereid wordt met gebakken kokosnoot, wat het vlees een licht nootachtige smaak geeft en de rendang wat dikker maakt dan de klassieke versie. Van de vegetarische gerechten proeven we de gyoza’s en de bimi wok. De bimi is gewokt in een vegan oestersaus, die minstens net zo lekker is als de niet-vegan versie. Ook de xi long bao is een aanrader. Dit zijn dumplings met heel langzaam in bouillon gegaard varkensvlees, waardoor het ontzettend sappig is. Voor de pekingeend worden we aan het knutselen gezet: je krijgt hierbij een mandje met losse pannenkoekjes, komkommer en een flinke fles hoisinsaus zodat je je eigen pannenkoekjes kunt beleggen, erg leuk en je kunt ze precies naar smaak maken.
Zachte en spicy cocktails

Waar het dinermenu een mix tussen klassieke en moderne Aziatische gerechtjes bevat, zien we op het cocktailmenu verrassende combinaties terug. We proeven de Clover Club, een zachtroze cocktail met gin, framboos, citroen en eiwit. Deze cocktail ziet eruit alsof ‘ie regelrecht uit een sprookjesboek komt en smaakt ook zo. Maar ons favoriet is de Ladyboy, een rum cocktail met mangopuree, limoen, Thaise basilicum en chilipeper. Een combinatie van zoet, fris en pittig die fijn in balans is.
Ondanks de overvolle tafel vol hapjes zien we nog zoveel gerechtjes en drankjes die het proberen waard zijn: geroerbakte mosselen en scheermessen met gele curry en Chinese rijstwijn of de Singapore Sling cocktail met gin, ananas, kers en een kruidenlikeur. Snel nog maar eens terug dan.