Baristas met verleden doppen hun eigen (heilige) boontjes in nieuwe vestiging

Heilige Boontjes krijgt een nieuwe vestiging en wel in het oude politiebureau op het Eendrachtsplein.

25 Jul 2016 Ghislaine de Roij

blogger Naast schrijven houdt Ghislaine zich het liefst bezig met eten en drinken. Ze is dan ook een veel geziene gast in de horeca van Rotterdam

Baristas met verleden doppen hun eigen (heilige) boontjes in nieuwe vestiging

Na het succes aan het Burgemeester Meineszplein opent Heilige Boontjes op 10 september de tweede vestiging op het Eendrachtsplein. Vijftig jongeren die ooit het verkeerde pad op zijn gegaan, branden hier met liefde en zorg hun eigen koffie voor het merk Heilige Rotterdamse Boontjes. Op deze manier hopen de oprichters Marco den Dunnen (jeugdcoördinator van de politie), Rodney van den Hengel (sociaal makelaar) en Dick de Kock (koffiegoeroe van Nederland) de jongeren weer terug te brengen op de arbeidsmarkt van Rotterdam.

Verbinding van de buurt


Dat de eerste vestiging van Heilige Boontjes een succes is, blijkt alleen al uit het feit dat van alle jongeren die er begonnen zijn er geen één is afgevallen en ze een enorme vaste klantenkring hebben. Bij aankomst werd ik hartelijk ontvangen door zowel Rodney als de werknemers. Meteen werd me een heerlijke dubbele espresso voorgeschoteld die met veel zorg bereid werd. Op het terras in het zonnetje werd me al snel duidelijk dat niet alleen de koffie van enorm goede kwaliteit is, maar deze onderneming ook een verbindplek is voor de buurt. Iedereen groet elkaar, de sfeer is warm en hartelijk en er is aanloop van jong tot oud, van zakenman tot hipster en alle nationaliteiten komen voorbij. De kwaliteit van de koffie én persoonlijke aandacht staat voorop.

Elke koffie telt


De nieuwe vestiging op het Eendrachtsplein is, hoe toepasselijk, gevestigd in het oude politiebureau. Ook hier zal de aandacht voornamelijk liggen op het branden van de eigen koffie en…koffie. Het nieuwe pand zal groter en meer stedelijk worden, maar de missie blijft hetzelfde. ‘Elke koffie telt’, is dan ook het motto volgens Rodney. Ook is er een ruime keuze aan diverse luxe ice-tea’s. Tevens zullen er kleine versnaperingen geserveerd worden zoals luxe tosti’s, quiches en verschillende pie’s. Alles zo veel mogelijk met streekproducten. Ook hier zal de mix van straat en klasse de boventoon voeren en iedereen is uiteraard ook in deze vestiging weer welkom.

Koffie is een ritueel


‘Koffie verbindt’, zegt Dick de Kock. Het is een ritueel dat iedereen begrijpt. Heel zijn leven zal hij zoeken naar de perfecte koffie. Daar hoort aandacht en service absoluut bij, iets wat hoog in het vaandel staat bij Heilige Boontjes. Ook zal het branden van de bonen gedemonstreerd worden en kunnen groepen komen genieten van een koffieproeverij. De keuze wordt ruim: van een goede slow koffie tot een stevige espresso of cappuccino, maar ook voor een simpele zwarte koffie kun je er terecht. Geen poespas, het mag simpel zijn, als er maar aandacht aan besteed wordt. Kleine dingen maken het grote verschil.

Bij het afscheid krijg ik een dikke knuffel van een medewerker en bedanken ze me voor mijn enthousiasme en interesse. De koffie was heerlijk en de mensen gastvrij en kundig. Daarbij worden de opbrengsten van de koffie meteen weer geïnvesteerd in hetzelfde project: zo heb je en een lekkere koffie op een fijne plek én je steunt ook nog eens een goed doel.

Schuif aan

Vanaf 1 september kan je genieten van deze unieke plek met gepassioneerde mensen. De tweede vestiging zal geopend worden door een bekende Rotterdamse kunstenares. Bij Rotterdamse Boontjes is de sfeer uniek, de kwaliteit hoog en een ding is zeker: uit de bak, in de bonen: op z’n best!

Foto's door Tim Boxhoorn

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.