Bier en ouderwets vertier bij Kaapse Will’ns

Kaapse Brouwers opent een nieuwe zaak: Kaapse Will'ns, geïnspireerd door Proeflokaal Will’ns en Wetens, de bruine kroeg die vroeger in het pand zat.

14 Jul 2022 Eva Ruighaver

blogger Eva is student Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze heeft een grote passie voor ontdekken en creativiteit, en schrijft dan ook graag in kleuren en geuren over de meest inspirerende plekjes van Rotterdam.

Bier en ouderwets vertier bij Kaapse Will’ns

Na het succes van Kaapse Maria en Kaapse Kaapse opent Kaapse brouwers nu een volgende zaak: Kaapse Will’ns. De naam is geïnspireerd op Proeflokaal Will’ns en Wetens, de fameuze bruine kroeg die vroeger in het pand zat. Het pand is inmiddels nieuw leven in geblazen en per vrijdag 15 juli is de Nieuwe Binnenweg een kroeg rijker.

​Nieuwe bruine kroeg


Nadat Tsjomme Zijlstra en Geneviève Vachon van Kaapse Brouwers langs het leegstaande pand Proeflokaal Will’ns en Wetens liepen, begon het direct te kriebelen: ze wilden die Rotterdamse gezelligheid van de kroeg terugbrengen. De Will’ns en Wetens stond bekend als één van de weinige plekken in Rotterdam met een 24-uursvergunning. In deze bruine kroeg gebeurde er dan ook altijd wel wat. Een plek waar Rotterdammers van alle soorten en maten kwamen en "waar je praktisch ook in je eentje naar binnen zou kunnen lopen", geeft hoofd marketing Mike Schelling van Kaapse Brouwers. Kaapse Brouwers wil met Kaapse Will’ns het gevoel van deze bruine kroeg in ere herstellen, maar wel in een moderner jasje.

​Modern maar traditioneel

Net zoals bij haar voorganger, staat de bar centraal bij Kaapse Will’ns. De barman of -vrouw vormt dan ook een vertrouwd gezicht in de zaak, iemand waar je altijd bij aan kunt komen voor een praatje. Met acht verschillende taps is er genoeg ruimte om zowel de bieren van Kaapse als experimentele bieren van gastbrouwers uit te lichten, waarbij traditionele bierstijlen in de schijnwerpers staan. Zo kun je hier craft pilseners, lagers en brown ales verwachten. Naast bieren kun je ook natuurwijnen verwachten. Net zoals de dranken zal ook het eten een gemoderniseerde knipoog naar het verleden zijn: de borrelkaart bestaat uit kwalitatief hoge maar ludieke barbites van lokale ondernemers. Denk hierbij aan een gekookt eitje, zoals volgens de oude kroegtraditie, of een ambachtelijke curryworst van Wild Vleesch of de veganistische versie van Jack Bean.

Naast ouderwetse gezelligheid en bier en spijs is er ook gedacht aan entertainment: er komt een muzikale programmering met optredens van jonge artiesten uit de omgeving. Vanaf 15 juli kun je donderdag tot en met zondag vanaf 16:00 uur genieten van een hapje, een drankje en een muziekje binnen in de kroeg of buiten op het terras.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.