Bram Ladage gaat wereldwijd uitbreiden

We mogen eindelijk onthullen wie de mysterieuze culinaire ondernemer is die al die Black Boxes over de stad heeft verspreid.

4 Feb 2016 Irene van der Linden

blogger Irene van der Linden is neerlandicus en tekstschrijver. Verzamelt kookboeken maar maakt meestal spaghetti. Praat altijd over eten, maar helpt nooit met koken.

Bram Ladage gaat wereldwijd uitbreiden

We mogen eindelijk bekend maken wie de mysterieuze culinaire ondernemer is die ons streetfood 2.0 gaat bezorgen. Bram Ladage opent op 11 februari de eerste Bram’s Gourmet Frites. Met een nieuwe, internationale formule moet Bram’s de standaard worden voor kwaliteitsfriet. Hoe? Met culinaire stoven van Herman den Blijker en natuurlijk de allerbeste friet.

Volgens Bram Ladagevennoot Rocco Ladage is Nederland hét frietland bij uitstek om de rest van de wereld kennis te laten maken met goede kwaliteit patat. “En wat is daarvoor nou een mooier startpunt dan ons eigen Rotterdam? Dankzij onze vijftig jaar ervaring als Bram Ladage krijgen we steeds meer vragen uit het buitenland. ‘Hoe doen jullie dat nou?’ Zelfs in Italië zie je nu dat ze friet beginnen te verkopen.”

Culinaire stoven van Herman den Blijker

Internationaal is er voor een andere formule gekozen dan die we van Bram Ladage gewend zijn. Dat betekent geen snacks bij de friet, maar een vijftal stoven die samen met Herman den Blijker zijn ontwikkeld. Inspiratie was het bekende ‘patatje stoofvlees’ dat de laatste tijd weer aan een comeback bezig is. Verwacht echter geen standaard stoof, het gaat echt op z’n Hermans. Dat betekent Pulled pork BBQ stoof, Captain’s beef, Asian chicken en Pumkin veal. Voor de vegetariërs is er Truffle mushroom stoof. Een portie patat van Bram’s wordt hiermee echt een volledige maaltijd.

Asian chicken stoof van Bram's

Ambachtelijke patat

Ook qua friet gaat Bram Ladage het met Bram’s over een iets andere boeg gooien, maar de aardappels blijven gewoon van de vertrouwde leverancier afkomstig. “De Nederlandse aardappelen die we gebruiken zorgen nou eenmaal voor de allerbeste friet. Ook voor Bram’s gaan we aan de slag met onze eigen, duurzaam werkende telers uit de Hoeksche Waard”, vertelt Rocco. Wel wordt het allemaal wat meer ambachtelijk. De frieten worden iets dikker en houden hun schilletje. Daarnaast worden ze gesneden waar je bijstaat. Ook niet onbelangrijk: aardappels in de schil blijven langer vers. Dat betekent dus minder vervoer en minder CO2 uitstoot.

Zeecontainers met buurtfunctie

Bram’s huist in opvallende zwarte zeecontainers. Als je als lokale franchise-ondernemer een Bram’s wil beginnen, krijg je de container kant en klaar afgeleverd op locatie. Dit flexibele concept en de lage opstartkosten gaan volgens Rocco het verschil maken. “Locaties die eerst niet rendabel genoeg waren of seizoensgebonden plekken zijn op deze manier wél interessant. En containers, hét symbool voor onze stad met z’n havens, zijn overal op de wereld herkenbaar. Het is eigenlijk een heel Rotterdams antwoord op de foodtruck.”

De containers gaan ook een buurtfunctie vervullen. Bram’s moet een laagdrempelig karakter krijgen, het sociale middelpunt van de wijk zijn, waar je altijd wel een bekende tegen het hongerige lijf loopt. Dit concept vindt Rocco goed bij deze tijd passen. “Mensen kunnen gezellig samen vanaf onze picknicktafels genieten van een lekkere puntzak of een BRAM met stoof.”

Pulled Pork stoof met ambachtelijke friet

Win Golden Tickets

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we de stoven van Bram’s en Herman mogen proeven. Wil jij er nou  als eerste bij zijn, zorg dan dat je een Golden Ticket te pakken krijgt voor de opening van de eerste vestiging. De Buik mag een beperkt aantal Golden Tickets weggeven, dus mail ons snel en vertel waarom jij bij de preview party aanwezig zou moeten zijn.

  

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

Deze heerlijke zaak krijgt een zusje, maar dat is geen restaurant

De Buik spreekt Nadja van Savor&Nosh over het nieuwe zusje op de Westewagenstraat, Savor&Nosh Patisserie & Deli.

De fijnste terrassen van Dordrecht

De Buik heeft een lijstje gemaakt met de fijnste terrassen in Dordrecht waar je gezellig kunt neerploffen. Van verborgen binnentuinen tot hotspots aan het water.