Als je comfort food wilt eten, maar ook een lekker avondje uit wilt zijn, dan rest je vaak niks anders dan een horeca-tour. Op zich niet erg. Maar als je het lekkere van een goed eethuis wil combineren met de sfeer van uitgaan en een kwalitatieve drankkaart, dan hebben we wat nieuws ontdekt voor je. Bij Wings&Flats vind je zowel huisgemaakte hongerstillers als creatieve cocktails waardoor je wel een paar uurtjes kan vermaken op 1 en dezelfde plek.
Lekker stekkie

In juli 2020 opende Wings&Flats haar deuren in Rotterdam, in navolging van een succesvolle eerste vestiging in Den Haag die eind 2018 begon. Het ligt niet echt in de loop, zo aan de Nieuwe Binnenweg, net om de hoek van het bekende WesterPaviljoen. Maar dat is ook wel hoe eigenaren Yoeri en Marcela het willen: een destination. Het is een lekker stekkie met een fascinerend interieur, met hoge plafonds, muren met indrukwekkend kunstige muurschilderingen en gigantische lampen.
Oog voor detail
Op de kaart zoals gezegd comfort food: kies bijvoorbeeld vooraf nachos, dan buffalo wings met mac&cheese of loaded fries, een milkshake on the side en loaded churros na. Je komt hier overduidelijk niet om op de calorieën te besparen. Maar wat je ook bestelt, het is gemaakt met oog voor detail. De smaken die je kunt kiezen voor je wings (maar liefst 10 verschillende!) komen van huisgemaakte sauzen, de guacamole is vers en zacht en de loaded stuff is echt overladen met hoge-kwaliteitsingrediënten. De flats zijn warme broodjes met kaas, beef of kip en smaakmakers zoals augurk en ui. Ze hebben klinkende namen als Philly Steak, Frenchy of Jalisco. Toch storten we ons op de wings.
Handschoenen aan en gaan met die b…

Wij kozen onder andere voor de honey-parmesan en de teriyaki en werden erg blij van deze combinaties! De Parmezaan had misschien nog even in de oven gemogen, maar de combinatie van zoet en zout is goed gevonden, en de teriyaki glazing met verse lente-uitjes als topping was ook een succes. Kipkluiven met saus, dat kan een smerige aangelegenheid worden. Daarom worden er transparante wegwerphandschoentjes aangeboden, zodat je lekker kunt genieten zonder je handen vies te maken. Handschoenen aan en gaan met die bucket dus. Voor de grote eters gaan die trouwens tot 100 stuks. Wow.
Cocktails zoals je ze hebben wilt

Daar hoort wat goeds te drinken bij. Voor non-alcoholics zijn er lemonades, punches en milkshakes of huisgemaakte ice tea met citroengras of hibiscus. Als je net als wij wordt verleid door de uitgebreide en kleurrijke cocktailkaart, zorg dan maar dat je de volgende dag niks te doen hebt. Want of je nou gaat voor een classic of een signature cocktail, je krijgt sowieso geen standaard drankje. Mojito met passievrucht, een “Vacation in a glass” met verse kiwi-puree of de Candy Crush met kersenlikeur, snoeprandje en zure mat. De presentatie is steeds een 10 en we moeten zeggen: de smaak ook. Het is niet subtiel maar dat zou ook niet passen bij het eten, wel in balans en gewoon erg lekker. De cocktails worden samen met bartenders van de grote sterke-drankhuizen ontworpen, in lijn met de wensen van de “Food engineer”.
Door vele werelden beïnvloed
Die food engineer, dat is eigenaresse Marcela, een Colombiaanse die die opleiding volgde in haar moederland en inmiddels dus al een paar jaar in Nederland haar kwaliteiten toepast in de horeca. Ze leeft duidelijk haar creativiteit uit op zowel het eten als het drinken. De andere eigenaar, haar man Yoeri, brengt de rest van de puzzelstukken in met zijn zakelijke inslag en ook een bak aan horeca ervaring. Ze houden samen ook nog van reizen en hebben op verschillende plekken ter wereld wings en cocktails geproefd om tot hun eigen creaties te komen.
Terras, muziek en binnentuin

Het terras is op warme dagen een chille plek met gezellige lampjes en hangend groen. Mocht het in de toekomst aan de voorzijde te druk worden, dan is er nog mogelijkheid tot het benutten van de binnentuin aan de achterkant. Maar dat is niet het enige uitbreidingsplan. De vergunning gaat tot 3u en dus is er ook de intentie om met late avonden en livemuziek te gaan werken. Voor deze vestiging heeft het ondernemers-stel grootste plannen!
Hoe zit het met vegetarisch?
Voor iedereen die graag of alleen vegetarisch eet, vroegen we wat de plannen zijn op dat gebied. Komt er een vegetarische kip-variant? Marcela legt uit dat ze niet houdt van kunstmatig, en meer gelooft in “kip” van bloemkool. De eerste tests zijn al naar tevredenheid gedaan. Het lijkt ons een perfecte aanvulling die niet snel genoeg kan komen. Houd de menukaart op hun site, of hun Instagram dus in de gaten!