Gerben Hensen komt oorspronkelijk uit de catering, maar wil nu iets nieuws beginnen. Dat leidde tot de geboorte van Frites Unique in het Scheepvaartkwartier. Het wordt een frietzaak die erg afwijkt van een normale patatboer. Het is chic, duurzaam en heeft een uitzicht op de Veerhaven van Rotterdam.
Frites Unique werkt samen met ondernemers uit de buurt. Hij was op zoek naar het beste van het beste. Zo is hij onder andere uitgekomen bij de met goud bekroonde Frikan-nel. Een frikandel van Tante Nel die door de keurmeesters van het Nederlands Frituurcentrum werd bekroond. Alle andere snacks en toppings zijn handgemaakt. Er komen acht toppings voor op je frietje, waaronder pulled chicken Japanse sesam, pulled chicken lemon koriander en grootmoeders stoofvlees.
Inrichting
Het interieur krijgt een luxe uitstraling. Zo gaat Gerben te werk met marmer en hangt er een kroonluchter aan het plafond. 70 procent van de zaak bestaat uit take away. Met het terras erbij is er plaats voor ongeveer 30 man, maar binnen is er maar plek voor ongeveer 10 man. Met slecht weer moet je binnen dus snel een plekje veroveren.
Frites
Gerben wil ook voor de frites het allerbeste. Zo maakt hij ze met de beste aardappels van het seizoen. Het is zijn doel om de tijd van de aardappel tot in het zakje friet zo kort mogelijk houden. Dit betekent zo snel mogelijk snijden, voorbakken en terug koelen. De patat wordt niet ingevroren. Ondanks alle culinariteit kunnen we een normale prijs verwachten bij Frites Unique. ‘’Patatje stoofvlees kost hetzelfde als bij Brammetje’’, laat Gerben ons weten.
Details
De nieuwe zaak zit gevestigd bij het monumentaal pand Atlantic House naast Grand Café Loos. De precieze locatie is Westplein 52, maar je herkent de buitenkant direct door de strakke uitstraling waar op de ramen met gouden letters Frites Unique staat. Gerben is nu nog druk bezig met de verbouwing, maar hoopt de eerste week van april open te gaan. De openingstijden zullen in het begin dagelijks van 11:00 tot 20:00 zijn, maar in de toekomst is de kans groot dat deze tijden ruimer worden. We moeten dus nog eventjes wachten voordat we culinair kunnen genieten in het Scheepvaartkwartier van een frietje.