Sinds deze zomer kun je bij de Bollenbar al terecht voor huisgemaakte Italiaanse bollen, goede cheesecake en eerlijke koffie van branderij Manhattan. Eigenaar Khalid el Amori vond het tijd om daar wat aan toe te voegen. En niet zo’n beetje ook. Ze breiden het menu flink uit met ontbijtgerechten, borrelhappen en zelfs diner. Wij waren daar uiteraard erg benieuwd naar en gingen langs bij deze frisse zaak om de hoek van de Meent.

Met een enorme glimlach loopt Khalid direct richting de koffiehoek achter zijn bar. Enthousiast laat hij zijn plannen zien. “Kijk”, wijst hij naar het raam in de hoek, “hier komt een schuifraam, zodat we van de zomer koffie to go weg kunnen geven vanuit dit luik. Mooi luifeltje of parasolletje erbij en je kunt hier de hele dag langs voor een snelle, maar goede koffie. We zijn zelfs op zoek naar uitgevers om een leuke actie te gaan doen: koffie met een krantje!” Het doet een beetje Amerikaans aan, iets wat je eerder tegenkomt bij de koffiezaakjes in New York, dan in ons eigen Rotterdam. “Maar dat is juist zo tof”, vindt Khalid. “Het is iets dat je wel veel ziet in het buitenland, maar hier nog niet. Des te leuker om het te introduceren.”
Nieuwkomer

De Bollenbar kreeg een mooie derde plaats in onze ‘favoriete nieuwkomer’ lijst afgelopen december. De prijs hangt dan ook pal in de zaak, omdat het Khalid er naar eigen zeggen erg trots op is. Ook de reacties op Google zijn erg positief. “Dat heeft honderd procent meegespeeld bij de beslissing om uit te breiden. Het is altijd spannend of jouw ideeën aanslaan bij de gast, en we zijn blij met de grote erkenning.” Toch waren er ook dingen die misten volgens sommige gasten. “Zo vonden velen een Italiaanse bol als ontbijt wat veel, waarna we besloten hebben ook andere dingen, zoals croissantjes en yoghurtgerechtjes te introduceren. Maar dan wel op onze eigen manier: vers en alles huisgemaakt”, aldus Kahlid. Niet alleen op het ontbijtgebied had hij de smaak te pakken. Ook met het Italiaanse brooddeeg zelf experimenteerde hij graag. Zo kwam hij op het idee van Napolitaanse pizza’s.
Crust-dips

Khalid is al een tijdje aan het perfectioneren en experimenteren met het deeg voor de pizza’s. “Ik wil graag een dunne, luchtige bodem. De korst wordt dikker, maar wel heel luchtig, zodat je er niet meteen bomvol van zit. Mocht je wat van de rand overhouden hebben we een aantal lekkere crustdips om bij te bestellen in de smaken aioli, pesto en garlic butter”, vertelt Khalid. Ook wat de toppings betreft kun je alle kanten op. Van margarita of caprese tot een pizza met karamel en mozzarella of gegrilde aubergine en ricotta kaas. Er is ook van alles aan lekkers voor de visliefhebber en de zoetekauw zou zijn of haar pizza-avontuur kunnen afsluiten met een pizza Nutella. Naast de uitgebreide menukaart gaat De Bollenbar ook iedere week een speciale pizza bedenken.
Meer dan brood en pizza

Met de pizza’s erbij op de kaart, had het stel de smaak te pakken. Ze gingen zoeken naar andere gerechten die erbij konden op de menukaart, want “Als je bij ons komt dineren, willen we dat je meer keuze hebt dan alleen de pizza’s”, vindt Khalid. Waar hij zelf helemaal weg is van de bollen en de koffie, is zijn vrouw Zineb in de wereld van cheesecakes en bananenbrood gedoken. En daar blijkt ze talent voor te hebben. Haar snicker cheesecake die ook nieuw op de kaart komt, is niet te zoet of te machtig, zoals een cheesecake soms wel kan zijn. Maar de smaak van de snicker en chocolade kwam toch goed naar voren. Precies zoals je hem wil hebben dus. Daarnaast komt De Bollenbar ook met ontbijtgerechten als granola of smoothie bowls, soepen en salades.
Tot later open
Ook voegt De Bollenbar een aantal borrelhapjes toe. Volgens Khalid happen die iedereen kent, of het nu van het eten in de stad is, of van een vakantie in Italië. Denk bijvoorbeeld aan crostino’s met zalm en avocado, festa verde en De Bollenbar’s eigen nacho’s. Bovendien komen er ook een aantal goede (alcoholvrije) gin tonics bij en verschillende speciale koffies. Daarnaast worden de openingstijden aangepast, zodat je tot 22:00 uur kunt borrelen, dineren of terrassen bij De Bollenbar.

De nieuwe gerechten, soepen, hapjes en natuurlijk de pizza’s zijn te bestellen sinds 2 maart. Op het toffe koffieluik moeten we nog iets langer wachten. Khalid en Zineb verwachten hier begin april mee te kunnen starten. Goede reden om De Bollenbar even in de smiezen te houden dus.