Geen toegang voor vrouwen, veel bier en even helemaal losgaan in een sloopkamer. Juist. Rotterdam krijgt zijn eerste Mancave. Vanaf 26 mei zijn alle mannen welkom bij Mancave 'Bij de Buurman'.
Geen toegang voor vrouwen, veel bier en even helemaal losgaan in een sloopkamer. Juist. Rotterdam krijgt zijn eerste Mancave. Vanaf 26 mei zijn alle mannen welkom bij Mancave 'Bij de Buurman'.
Zes studenten van de Willem de Koning Academie kregen de opdracht een eigen onderneming op te zetten. Dat is bij Denise, Gaylen, Roberto, Sacha, Pim en Thomas wel gelukt. De bedoeling was om iets op te zetten wat er nog niet was en iets met humor, vooral niet te serieus. Het idee van Mancave was geboren. Nu alleen nog een onderneming waar de Mancave in mocht ‘wonen’.
Hier komt Mark, eigenaar van Mono in beeld. Mono wordt de nieuwe bar op de Vijverhofstraat. Goede bieren en wijnen, hapjes met een Hollandse en Scandinavische twist en een immense ruimte waar hij wel een mooie plek voor de Mancave in zag. De Mancave wordt een afgesloten ruimte, uitsluitend voor stoere mannen. Een stuk of vijf grote zitbanken, een playstation, een dartbord, veel bier en een sloopkamer moeten dit mannendomein gaan vullen. Het uitgangspunt voor 'Bij de Buurman'? Het bier stroomt niet ver van de tap.
Bij 'Bij de Buurman' moeten mannen tot rust kunnen komen. En zoals vrouwen dat misschien doen met een bezoek aan de kapper of de nagelstyliste, leek een sloopkamer de jonge ondernemers de beste oplossing voor de mannen. Pak een koevoet, een bijl of een knuppel en neem de tijd om alles in de container kort en klein te slaan. Klaar? Koel af met een biertje voor de buis.
Mancave 'Bij de Buurman' is open van 26 tot 29 mei en van 2 tot 5 juni, wees er dus snel bij. Mocht de Mancave een groot succes worden, zullen de ondernemers er alles aan doen om Mancave langer open te houden.
Medio maart zal een nieuw café openen in het Gele Gebouw. Eigenaar Mark Kuijpers combineert in MONO Rotterdams met Scandinavisch.
Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.
We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.
Geniet van de volgende voordelen: