De nieuwe pizzaoven van O'Pazzo

De Octopus van Italiaans pizzarestaurant O'Pazzo is niet meer. De oude pizzaoven is vervangen door een prachtige houtoven in de vorm van een vulkaan.

7 Sep 2023 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

De nieuwe pizzaoven van O'Pazzo

Na 23 jaar trouwe dienst is het einde verhaal voor de prachtige pizzaoven van O'Pazzo, het bekende Italiaanse restaurant op de hoek van de Mariniersweg en Hoogstraat in het centrum van Rotterdam. 

Door het jarenlange intensieve gebruik is de iconische pizza oven versleten en toe aan vervanging. Op de plek waar de octopus jaren stond te vlammen, staat nu een zeer actieve rode vulkaan.

O’Pazzo’s Octopus 


Wie kent hem niet? Met zijn blauw-paarse tentakels staarde de octopus-pizzaoven decennialang het restaurant in en hield hij de wacht over O'Pazzo's gasten terwijl de pizza's geleidelijk gaar werden. De kenmerkende houtoven van het evenzo iconische pizzarestaurant in Rotterdam-Centrum zorgde 23 jaar lang voor smakelijke pizza's met knapperige korst, maar na het maken van bijna 2 miljoen pizza's is de koek, of eigenlijk deegbodem, op. 

Dave Heijnen, een van de eigenaren van O'Pazzo: "De Octopus was niet alleen een keukenapparaat. Het was een icoon dat mede de sfeer en charme van O'Pazzo creëerde. De warmte van de gloeiende vlammen en het ambachtelijke vakmanschap waarmee elke pizza werd bereid, hebben ontelbare herinneringen gecreëerd voor onze gasten en ons team." 

Vulkanische pizza’s


Een pizzarestaurant zonder goede oven is niks, dus de Octopus moest vervangen worden. Hiervoor hebben Dave en Ron kunstenaar Tom van der Have aangehaakt, een oude bekende van het ondernemersduo. De kunstenaar, bekend onder de naam Havemeester, heeft het nieuwe ontwerp van de pizza gemaakt. Zijn inspiratie heeft hij opgedaan in de regio van Napels, waar ook actieve vulkaan Vesuvius zit. 

Net zoals zijn voorganger is de nieuwe houtoven bezaaid met mozaïektegeltjes. De kleuren rood, oranje, geel en zwart komen terug en in de nieuwe oven kunnen wel tien pizza's tegelijk gebakken worden. Ron: "Tom heeft ons een ontwerp gepresenteerd waar we erg enthousiast van werden. We vinden het heel tof om zijn visie en creativiteit tot leven te zien komen in onze nieuwe pizzaoven, die ongetwijfeld een blikvanger zal worden in ons restaurant."

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.