Patatje choco, huh wat? Het klinkt misschien raar, maar vanaf vandaag kun je ‘m toch echt gaan proeven in Nederland. Hands Off My Chocolate en Frietboutique slaan de handen namelijk ineen om – als eerste in Europa - deze nieuwe combinatie te serveren.
Zoet en zout

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat zoet wordt gecombineerd met zout. Zo vreemd is het idee van friet met chocoladesaus dus eigenlijk niet. De Belgische chocolade van Hands Off My Chocolate en ambachtelijk gebakken friet van Frietboutique gaan, volgens de twee initiatiefnemers, dan ook perfect samen. Deze combinatie zorgt voor een bijzondere smaakbeleving. Wij mochten voorproeven en kunnen dit beamen: het lijkt op de combinatie van zoet en zout in salty caramel chocolade.
Culinair snacken

Frietboutique valt in de categorie ‘haute friture’ en is sinds kort te vinden op onze eigen Witte de Withstraat. Hands Off My Chocolate ken je vast van de chocoladerondjes die precies in je mond passen. Ons leek de combinatie van beide wat minder voor de hand liggend. Normaal gesproken eten wij onze patat gewoon met mayo (of stoofvlees, als we ons avontuurlijk voelen) en onze chocola los uit het vuistje. Frietboutique en Hands Off My Chocolate weten gelukkig heel goed wat ze doen, deze culinaire snack-combinatie smaakt verrassend en vraagt om een proefrondje in de Witte de With-straat.
Denk jij dat ook? Mooi zo. Tot en met 8 juni is de limited edition Hands Off My Chocolate Friet als speciaal verkrijgbaar bij de Frietboutique. Laten jullie ons even weten hoe het was?