Echte Franse baguettes bij Une Baguette s’il vous plait

Bij Une baguette s'il vous plait in Rotterdam bestel je Franse baguettes tradition, geheel volgens Franse receptuur. Ze bezorgen door heel Nederland.

13 Sep 2021 Sophie Blokland

blogger Sophie is student journalistiek aan de Fontys in Tilburg. Ze is dol op eten; zelf gekookt, maar klaagt ook zeker niet wanneer iemand haar wat lekkers voorschotelt. Haar verslaving? Chocola.

Echte Franse baguettes bij Une Baguette s’il vous plait

Jan Willem de Laive en Martin van Kippersluis zijn de eigenaren van Une Baguette s’il vous plait. Dit is de plek in Rotterdam waar vol passie baguettes worden gemaakt op de traditionele Franse wijze. De Rotterdamse horeca is al groot afnemer van de heerlijke Franse stokbroden, maar alle broodliefhebbers kunnen de baguettes tradition bestellen.

Het lekkerste stokbrood 

“Martin maakte zo’n vier jaar geleden naar mijn mening al het lekkerste stokbrood van Nederland”, vertelt Jan Willem. Hij deed dit in zijn bakkerijketen in Midden-Nederland. “We hebben elkaar een aantal jaar later uitgedaagd om dat stokbrood bakken weer op te pakken. Dat resulteerde erin dat we een jaar geleden zijn begonnen in de bakkerswerkplaats op Katendrecht. Daar hebben we geoefend en het stokbrood bakken ons eigen gemaakt.” Nu zitten de mannen in The Food Union in M4H waar ze genoeg tijd en ruimte hebben om hun Franse baguettes te maken voor Rotterdam en omstreken. 

Echt Frans 

De baguettes worden gemaakt van echt Frans meel en op de Franse wijze. Martin: “Wij hebben het ooit in Frankrijk zelf geleerd. We hebben daar les gehad in Nantes. Uit Frankrijk hebben we ook het recept en de bereidingswijze. Aan het Franse meel dat wij gebruiken, wordt helemaal niets toegevoegd. Daarom is die smaak zo goed, maar is het ook minder lang vers.” De baguettes worden na het bakken vrijwel meteen ingevroren. De mensen thuis kunnen het bevroren brood nat in de oven stoppen. Wanneer je de baguette eruit haalt, is hij nog net zo vers als toen hij net uit de grote oven kwam. “Je mag een baguette in Frankrijk pas traditioneel noemen wanneer het met de juiste ingrediënten is gemaakt”, aldus Jan Willem. “Het is daar zelfs wettelijk beschermd. Hier in Nederland natuurlijk niet. Een goede baguette tradition, die ruik je en die hoor je. Dan weet je dat het echt een goede baguette is.” 

Van Fou tot Rechtstreex 


De baguettes van Jan Willem en Martin worden vooral aan Rotterdamse horeca zaken verkocht, zoals Fou, Marseille en Louise Petit Restaurant. Maar ook aan delicatessenwinkels, kaaswinkels en af en toe ook aan de mensen thuis. “De restaurants waaraan we leveren hebben meestal een Franse inslag”, vertelt Martin. “We vinden het heel mooi om ons in die hoek en bij die kwaliteit aan te sluiten. Wat ons betreft mag die Franse olievlek in Rotterdam nog wel groter worden.”

De mannen van Une Baguette s’il vous plait zijn onlangs ook een samenwerking aangegaan met Rechtstreex, waar je vers, lokaal en seizoensgebonden boodschappen kunt doen. Op die manier kunnen hun heerlijke Franse baguettes nog makkelijker bij de mensen thuis komen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.