Heel het jaar door barbecueën bij Oniku

Anders dan je misschien gewend bent, barbecue je bij Oniku op z'n Japans in Rotterdam Zuid.

22 Jan 2019 Judith van den Berg

blogger Judith is journalistiek student aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en daarnaast gek van alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Heel het jaar door barbecueën bij Oniku

Maandag 21 januari opende, vlakbij De Kuip, Oniku. Je kunt hier terecht voor de Japanse variant van barbecue. Als je gek bent van vlees grillen en het Japanse eten is dit de ultieme combinatie. Een stukje Japan is bij Oniku te vinden in zowel het eten en drinken als het interieur. 

Japanse smaken


Oniku betekent in het Japans vlees. Voor vlees ben je bij dit barbecuerestaurant aan het goede adres. Yakiniku is de naam voor Japanse barbecue, waarmee het restaurant de eerste in Rotterdam is die dit concept introduceert. Je grilt er aan je eigen griltafel en bestelt de producten die je wil eten. Bij Oniku hebben ze Wagyu beef (zie bovenstaande foto) typisch Japans kwaliteitsvlees dat niet overal te verkrijgen is. De kaart bestaat uit luxe, kleine hapjes. Zelfs als je niet zo’n fan bent van vlees en barbecue is er geen man over boord. Je kunt namelijk ook sushi en vijf andere typische Japanse gerechtjes bestellen, zoals rib eye, gegrilde zalm en edamame bonen met truffeltapenade. 

Op de drankkaart staat een uitgebreid aanbod aan cocktails, maar Oniku richt zich voornamelijk op speciale Japanse dranken zoals saké en Japanse whiskey. Het restaurant serveert geen algemene gedestilleerde dranken, maar wil zich onderscheiden met echte Japanse merken. Je wordt dus echt volledig ondergedompeld in Japanse invloeden. 

Speciaal voor de opening heeft Oniku de chef-kok Dicky Yau uit Hongkong uitgenodigd om dit concept te realiseren. Hij  heeft kennis van de echte Japanse smaken, doordat hij zowel getraind als gewerkt heeft in Japan. 

Het restaurant


Het interieur is een combinatie van Japans, urban en een tikkie Rotterdams. De vele donkere kleuren maken het geheel sfeervol en betonelementen zorgen ervoor dat het een beetje rauw wordt. Aan de wanden hangen gigantisch grote kunstwerken. De griltafels zijn van marmer, dat mooi combineert met de gouden accenten. 

Je zult misschien denken dat je na zo’n avond barbecueën bij Oniku een uur in de wind zal stinken, maar dat is dus gelukkig niet zo. De afzuiging van de gril zit aan de onderkant en zijkanten van de grilplaat, daardoor wordt de rook direct naar beneden gezogen en kun je nog gerust een avondje uit zonder dat iedereen je ruikt. 

In beweging


Het restaurant is gevestigd aan de Puck van Heelstraat. Er is gekozen voor deze locatie, vlakbij De Kuip en de bioscoop, omdat dit gebied in beweging is, maar er mistte volgens het nieuwe restaurant nog een goede horecatent, daarom besloten ze juist op die plek Oniku te openen. 

Oniku is van zondag tot en met donderdag van 16:00 tot 22:00 geopend. En op vrijdag en zaterdag van 16:00 tot 22:30. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.