In Rotterdam barst de horeca van de diversiteit, maar volgens Daniel van der Stel mist er nog steeds iets. Dat gaat hij, samen met zjin zakenpartner Marco Zander, naar Kralingen brengen. Op een steenworpafstand van de Kralingse Plas komt Grand Locale (by Old Scuola): ‘Dit wordt meer dan pizza, buiten onze comfort zone, het gaat groots worden’, belooft hij.
Old Scuola wil iets anders laten zien

Daniel van der Stel
Het duo, al bekend van Old Scuola’s pizza’s, verlegt nu de focus voor een nieuw avontuur. “Met Grand Locale willen we laten zien dan we meer zien dan dat.” Daniel durft zelfs te beweren dat ze anders gaan doen dan wat je in heel Kralingen gewend bent. “Veel concepten in de stad worden makkelijk gekopieerd en geplakt, je hebt prachtige zaken die echt weten wat goed eten is, maar op heel grote schaal ontbreekt dat”, vindt hij.
Het hart van Italië

Artist impression van het blok
De nieuwe zaak wordt dus gedreven door de locatie: “Het is ongeveer drie keer het aantal vierkante meters ten opzichte van onze andere zaken. Dat geeft ons de mogelijkheid om onder één dak met van alles te spelen”, legt Daniel uit. Hoewel ze niet meer alleen op pizza’s focussen, laten ze Italië nog niet varen: “We gaan mooi links leggen naar het klassieke Milaan”, vertelt Daniel.
Grand Locale wordt een plek waar je kunt neerstrijken voor een koffie in de ochtend, een broodje in de middag, of een wijntje aan de waterkant in de avond.Daniel van der Stel
Zo gaat de kaart Italiaanse favorieten bevatten. “Grand Locale wordt een plek waar je kunt neerstrijken voor een koffie in de ochtend, een broodje in de middag, of een wijntje aan de waterkant in de avond." Op elk moment van de dag dus, zelfs ’s ochtends: “Italianen ontbijten niet echt zoals wij dat doen, maar iets zoets en een goeie koffie, dat kunnen we bieden,” zegt Daniel.
Van gedekte tafels tot last minute pasta

Huidige staat van het Grand Locale
Verder komt er een uitgebreide lunchkaart met alles van huisgemaakte focaccia tot kroketjes van reststromen Parmaham en pikante salami. “We houden het kleinschalig, maar gevarieerd en met zo min mogelijk verspilling.” De houtoven, die al het hart vormt van Old Scuola, gaat ook hier echt een speciale rol spelen.“ Naast pizza gaan we ons focussen op het zelf maken van pasta’s en heerlijke ravioli’s.”
Met 400 vierkante meter en een terras voor 140 gasten, heeft de locatie alles om een ontmoetingsplek te worden. Verschillende zones bieden plek voor een intieme lunch of een grote borrel met vrienden. “We willen dat je hier kunt binnenlopen, met vrienden of familie, of zelfs last minute met een grotere groep,” legt Daniel uit. Maar voor gasten die lekker lang willen tafelen zijn er ook gedekte tafels waar je met een goed glas wijn kunt plaatsnemen, vertelt hij.
Ruimte voor dromen

Affogato
Naast de horeca komt er ook een deli, waar bezoekers de smaken van Grand Locale mee naar huis kunnen nemen. “Van pizza tot ravioli, zwarte knoflookboter, noem het maar op. We willen dat mensen binnen kunnen lopen voor een koffietje en meteen iets mee kunnen nemen voor thuis of voor bij de borrel.” Hoewel hij nog niet te veel details wil weggeven, kan Daniel wel zeggen dat hij grootse plannen heeft voor de desserts: “We hebben toch ruimte genoeg!”
De plannen voor Grand Locale reiken zelfs tot over het water. “Wie weet, misschien kunnen we in de toekomst sloepen aanbieden met arrangementen,” zegt Daniel. Het is nog toekomstmuziek, maar met een terras aan het vaarwater en een directe link met het park liggen de mogelijkheden open. Tot die tijd is het team druk bezig met de verbouwing: er komt een overdekt terras, een speeltuin en zelfs oplaadplekken voor bakfietsen. “We hebben nu onze handen vol,” lacht hij.
Van pizza tot ravioli, zwarte knoflookboter, noem het maar op. We willen dat mensen binnen kunnen lopen voor een koffietje en meteen iets mee kunnen nemen voor thuis of voor bij de borrel.Daniel van der Stel