Rotterdam is de stad van ‘niet lullen, maar poetsen.’ En dat poetsen doen we natuurlijk het liefst in een fijne werkomgeving. Als werken en eten dan ook nog eens op de juiste manier gecombineerd worden, is De Buik van Rotterdam vanzelfsprekend geïnteresseerd. De bedrijfskantine van het 42:Workspace verzamelkantoor, True Food Kantine, is zo’n plek waar (flex)werken, gastvrijheid en eten prima samen komen.
Mannen met een missie

Een drietal mannen is verantwoordelijk voor de komst van de True Food Kantine. Alledrie vertegenwoordigen zij een ander onderdeel van het splinternieuwe bedrijf. Salko Hofman wordt door zijn twee collega’s beschreven als het gezicht van de onderneming en houdt zich bezig met de evenementen. Dankzij zijn eigen evenementen- en cateringbedrijf BIGFISH heeft hij hier de nodige ervaring mee. Ruben Cieremans, founder van Jackaroo, is inmiddels een expert te noemen op het gebied van ondersteunende gastvrijheidsconcepten. Al eerder kwamen LantarenVenster en het Erasmus Paviljoen met zijn hulp tot stand. Mat Buitelaar tot slot is van de culinaire kant. Als founder van Pinkyrose en voormalig restauranteigenaar (kennen we restaurant Eten op de Nieuwe Binnenweg nog?) is de klus hem op het lijf geschreven.
‘Revival van het buffet’

De mannen achter True Food Kantine hebben een missie, namelijk het upgraden van de ouderwetse bedrijfskantine. “Het werkende leven is tegenwoordig niet meer van 9 tot 5, dus de bedrijfskantines moeten mee veranderen. De meeste tijd besteed je op je werk en daar is behoefte aan een fijne omgeving met kwalitatief goed eten,” legt Salko uit. En daar komt True Food Kantine kijken. In het concept kun je op drie ‘snelheden’ eten. Heb je weinig tijd? Dan haal je een snelle sandwich, salade of (gezonde) snack bij de deli. Zin in een warme hap, dan bestel je à la carte. Wanneer je tijd hebt om uitgebreid te lunchen (alleen, met collega’s of met een zakenrelatie) eet je van het buffet.

Het trio pleit voor de ‘revival van het buffet’. Bij de True Food Kantine kom je dus geen witte puntjes met een plakje kaas of ham tegen, maar wel schalen met salades, zoals een panzanellasalade of een stevige bonensalade met vijgen. Een broodje kaas hebben ze ook, maar dan een verse speltboterham met boerenkaas die je zelf af kunt schaven. Zin in een warme hap? Kan ook. Elke dag serveert de kantine één warm gerecht op het buffet. Denk bijvoorbeeld aan een boerengroentenstoof of kipcurry. Als je ’s avonds echt behoefte hebt aan een goede maaltijd én de tijd ervoor hebt tussen je werk door kun je zelfs à la carte bestellen. “Gezond en lekker eten, zonder kunstmatige toevoegingen en toegankelijk voedsel voor iedereen, daar staan wij voor,” drukt Salko ons op het hart.
Ambitieuze toekomstplannen

42:Workspace is een verzamelkantoor waar voornamelijk tech- en digital startups gevestigd zitten. Het pas verbouwde kantoorgebouw aan de Schiedamse Vest was vroeger een vestiging van de Indische Bank, wat nog goed te zien is aan de marmeren pilaren in de Kantine en de messing details op de lift. De bankkluis, met imposante deur in de kelder zorgt voor inspiratie. De True Food Kantine is, als het aan de drie heren ligt, zeker niet de laatste bedrijfskantine die nieuw leven in wordt geblazen door het team. Ook het op de markt brengen van een lijn van True Food producten, die bijvoorbeeld zorginstellingen kunnen gebruiken om de mensen te voorzien van gezondere en beter smakende maaltijden, behoort tot de ambitieuze toekomstplannen. Wij zijn – en blijven – benieuwd!
Nog een leuk weetje: Het idee achter de naam van het bedrijfspand waarin de kantine is gevestigd komt uit de film Hitchhiker’s Guide To The Galaxy, waar het nummer 42 ‘the answer for life, the universe and everything’ is.