Het Wester Paviljoen gaat uitbreiden

Eind dit jaar gaat het Wester Paviljoen uitbreiden. Ze krijgt er maar liefst 100 vierkante meter bij, inclusief nieuwe bar en keuken.

19 Jul 2018 Joost Leeuwenhoek

blogger Student communicatie die naast zijn liefde voor muziek zijn voorliefde voor eten heeft weten door te zetten naar zijn stageplek. 75% van zijn inkomen wordt automatisch afgeschreven door Thuisbezorgd.nl, zonder enig schuldgevoel.

Het Wester Paviljoen gaat uitbreiden

Een stevig ontbijt aan de grote leestafel, of dineren op het terras waar je vrijwel de hele dag in de zon kunt zitten; het klinkt je ongetwijfeld bekend in de oren. We hebben het over een begrip in de stad. Al ruim twintig jaar op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en Mathenesserlaan: het Wester Paviljoen. Ooit de bedrijfskantine van Unilever, maar inmiddels al jarenlang een kwalitatief grand café waar je naast een van de vele speciaalbiertjes en wijnen een een goede hap kan eten. Goed nieuws voor alle WP-fans: we krijgen er eind dit jaar een extra stuk Paviljoen bij. Wij spraken mede-eigenaresse Marjolein van Staten over de plannen.

Maar liefst honderd vierkante meter, inclusief nieuwe bar en keuken, gaan er bijgebouwd worden. Maar waarom een hele nieuwe ruimte bouwen als je zaak al decennialang uitstekend loopt? "Er ontstond een mogelijkheid om deze extra ruimte erbij te krijgen. We willen hiermee ook een nieuwe doelgroep proberen aan te boren. Dit is een uitgelezen kans", vertelt Marjolein. 

Nieuwe indeling

Op de plek waar nu de kinderhoek zit (de toiletten blijven namelijk op dezelfde plek), gaan ze uitbouwen en komt een volledig nieuwe ruimte waar een nieuwe keuken voor shared dining zal zorgen; kleine gerechten die goed met gezelschap te delen zijn. De oude kinderhoek wordt dus het overgangsstuk van het oude naar het nieuwe gedeelte. En over gezelschappen gesproken: ook al is het niet de voornaamste reden van de aankomende nieuwe ruimte, het wordt bij het Wester Paviljoen nu wel mogelijk om een borrel of partij te geven. De bouw moet nog beginnen dus is het nog wel even wachten, maar als alles volgens schema loopt kunnen we in november een kijkje nemen in de nieuwe ruimte.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.

Deze heerlijke zaak krijgt een zusje, maar dat is geen restaurant

De Buik spreekt Nadja van Savor&Nosh over het nieuwe zusje op de Westewagenstraat, Savor&Nosh Patisserie & Deli.