Hillegersberg krijgt er een nieuwe zaak bij: Au Château

Au Château is veel van plan. Een lunchroom, baristabar, wijnbar en bierlokaal, eigenaar Erik weet wel van aanpakken. Gezond eten staat bij hem hoog in het vaandel.

6 Apr 2018 Simone Swinkels

blogger Simone is student journalistiek. Ze wil zoveel mogelijk nieuwe restaurants uitproberen en een gezonde levensstijl aanhouden. Dat is geen gouden combinatie.

Hillegersberg krijgt er een nieuwe zaak bij: Au Château

Een lunchroom, baristabar, wijnbar en bierlokaal in één, dat is het plan van Au Château. De zaak zal gezonde gerechten, koffie en veel verschillende soorten bier en wijn gaan serveren. Vanaf half april kan iedereen in Hillegersberg bij Au Château terecht.

De eigenaar, Erik Horvat, wil ‘s ochtends beginnen met onder andere koffie en croissants. Hij zag in Zuid-Europese landen vooral gebeuren dat iedereen om acht uur ‘s ochtends koffie ging halen en dan door ging naar werk. Het ontbijt zal niet alleen bestaan uit koffie en croissants, maar zal zich ook op gezond richten. Erik: “Ik vind vooral dat het eten gezond moet zijn, want daar zijn we in Nederland veel mee bezig. Ook wil ik graag dat het luxe uitstraalt. Een broodje kroket kun je hier niet vinden op de menukaart. Wel gerechten zoals een broodje tonijnsalade en broodje met steak, foie gras en truffelolie. Ook komen er eenvoudigere gerechten op de kaart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tosti of roerei met toast.” Het ontbijt duurt tot half twaalf, daarna kun je tot drie uur in de middag aanschuiven voor een lunch.

Koffie

Wat Erik heel erg belangrijk vindt, is de koffie. “Ik heb in het logo onder andere het woord barista verwerkt, omdat iedereen die in de zaak werkt een baristacursus heeft gevolgd. Ik vind dat koffie echt een art is en daar wil ik dan ook naartoe. Iedereen moet kunnen genieten van de koffie. Ik wilde altijd al een horecazaak beginnen waar het draait om koffie. Uiteindelijk kwam dit pand vrij en daar zat een vergunning op van zeven uur ‘s ochtends tot elf uur ’s avonds, dus de rest van de tijd werd ingevuld. De zaak zal open zijn op doordeweekse dagen van acht uur ’s ochtends tot tien uur 's avonds.”

Wijn en bier

De rest van de tijd wordt ingevuld met een wijnbar en bierlokaal. “Er zullen ongeveer tien witte en tien rode wijnen per glas te bestellen zijn. Ook komt er champagne, rosé en port op de kaart te staan. Voor de bieren geldt dat er vier bieren op de tap komen. Daarnaast zijn er nog acht verschillende bieren die per fles zijn te bestellen. Naast de bieren en de wijnen zijn er ook bites te bestellen”, aldus Erik.

Voor eigenaar Erik is het een lang gekoesterde droom die werkelijkheid wordt. Erik: “Ik heb in veel horecazaken gewerkt, maar ben daarna een carrière gestart in het golfen (bij Seve red.). Ik ben heel erg blij dat ik nu toch mijn eigen horecazaak mag gaan openen.” Erik hoopt dat Au Château half april opengaat op de Kerkstraat 6-8A in het voormalige pand van La Salute Delicatezze en lunchroom.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Randal Pieplenbosch 26 Apr 2018, 13:29

We dachten vandaag lekker een hapje te gaan doen maar helaas. We zaten al een paar minuten en er werd totaal geen aandacht aan ons geschonken. Na te hebben gevraagd of ze daadwerkelijk open waren werd bevestigend op gereageerd. Mocht helaas niet veel uitmaken aangezien niemand ons kwam helpen. We zijn weggelopen. Slechte start, geen aanrader dus.

Lees ook deze verhalen
Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.