Een lunchroom, baristabar, wijnbar en bierlokaal in één, dat is het plan van Au Château. De zaak zal gezonde gerechten, koffie en veel verschillende soorten bier en wijn gaan serveren. Vanaf half april kan iedereen in Hillegersberg bij Au Château terecht.
De eigenaar, Erik Horvat, wil ‘s ochtends beginnen met onder andere koffie en croissants. Hij zag in Zuid-Europese landen vooral gebeuren dat iedereen om acht uur ‘s ochtends koffie ging halen en dan door ging naar werk. Het ontbijt zal niet alleen bestaan uit koffie en croissants, maar zal zich ook op gezond richten. Erik: “Ik vind vooral dat het eten gezond moet zijn, want daar zijn we in Nederland veel mee bezig. Ook wil ik graag dat het luxe uitstraalt. Een broodje kroket kun je hier niet vinden op de menukaart. Wel gerechten zoals een broodje tonijnsalade en broodje met steak, foie gras en truffelolie. Ook komen er eenvoudigere gerechten op de kaart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tosti of roerei met toast.” Het ontbijt duurt tot half twaalf, daarna kun je tot drie uur in de middag aanschuiven voor een lunch.
Koffie
Wat Erik heel erg belangrijk vindt, is de koffie. “Ik heb in het logo onder andere het woord barista verwerkt, omdat iedereen die in de zaak werkt een baristacursus heeft gevolgd. Ik vind dat koffie echt een art is en daar wil ik dan ook naartoe. Iedereen moet kunnen genieten van de koffie. Ik wilde altijd al een horecazaak beginnen waar het draait om koffie. Uiteindelijk kwam dit pand vrij en daar zat een vergunning op van zeven uur ‘s ochtends tot elf uur ’s avonds, dus de rest van de tijd werd ingevuld. De zaak zal open zijn op doordeweekse dagen van acht uur ’s ochtends tot tien uur 's avonds.”
Wijn en bier
De rest van de tijd wordt ingevuld met een wijnbar en bierlokaal. “Er zullen ongeveer tien witte en tien rode wijnen per glas te bestellen zijn. Ook komt er champagne, rosé en port op de kaart te staan. Voor de bieren geldt dat er vier bieren op de tap komen. Daarnaast zijn er nog acht verschillende bieren die per fles zijn te bestellen. Naast de bieren en de wijnen zijn er ook bites te bestellen”, aldus Erik.
Voor eigenaar Erik is het een lang gekoesterde droom die werkelijkheid wordt. Erik: “Ik heb in veel horecazaken gewerkt, maar ben daarna een carrière gestart in het golfen (bij Seve red.). Ik ben heel erg blij dat ik nu toch mijn eigen horecazaak mag gaan openen.” Erik hoopt dat Au Château half april opengaat op de Kerkstraat 6-8A in het voormalige pand van La Salute Delicatezze en lunchroom.