Dat we in Nederland nog helemaal niet zo bekend zijn met de Indiase keuken, realiseer je je pas echt wanneer je de bijzondere gerechtjes van The Pani Puri Bar bestelt. Deze bar voorziet je namelijk van pani puri, wat letterlijk vertaald wordt naar ‘waterbroodje’. Dit gerecht vind je voornamelijk in de straten van India, waar ze vanuit kraampjes geserveerd worden. Sinds kort zijn deze broodballetjes gevuld met aardappel en kruidwater ook in Rotterdam te krijgen.
Mix van roots

The Pani Puri Bar zit verstopt in restaurant Chung, dat we vooral kennen van de beroemde pekingeend. Vanuit Chung bezorgt het team van The Pani Puri Bar de Indiase hapjes bij je thuis of je kunt de gerechten daar afhalen. Charischa Gayadien en Thanh Nguyen, eigenaren van The Pani Puri Bar, kwamen er al snel achter dat ze een grote passie voor goed en lekker eten deelden. Ze raakten in contact met Chung en begonnen de keukens van hun roots al snel te mixen. Charischa heeft een Surinaamse en Hindoestaanse afkomst, Thanh een Vietnamese afkomst en Chung Wai Liu een Chinese afkomst. Al deze verschillende keukens en culturen werden gemixt, waardoor er uiteindelijk een bijzondere en vooral smaakvolle menukaart is ontstaan waarop al deze afkomsten terug te vinden zijn.
Pani puri

Wanneer je pani puri wilt eten, hoort hier een geheel stappenplan bij. Het is een soort DIY-gerechtje. Eerst prik je in de holle, krokante balletjes een gaatje aan de bovenkant. Hierdoor kun je balletjes vullen met een vulling naar keuze, bijvoorbeeld de klassieke vulling die gemaakt wordt van aardappel en kikkererwten. Daarna druppel je er een pikante tamarindesaus overheen. Dan wordt het spannend: je schenkt het gevulde bolletje tot de helft vol met kruidig, groen water en eet het geheel daarna in één hap op! Al deze losse ingrediënten zorgen voor een ware smaakexplosie.
Er is geen ontkomen aan: je zal gaan knoeien. “Hierdoor wordt het juist heel erg gezellig”, legt Charischa uit. “Doordat je zelf eerst het balletje moet vullen, is het erg sociaal en een leuk hapje voor bij de borrel.”
Verschillende vullingen

In de pani puri hoort een vulling. Naast de klassieke vulling merkten ze dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. “We zijn alle drie naar onze eigen roots gaan kijken en hebben bedacht hoe we de verschillende keukens nog meer konden toepassen”, vertelt Thanh. Ze zijn hun eigen vullingen gaan bedenken en hebben nu, naast de klassieke, nog vijf unieke vullingen: aubergine met waterkastanje, zalm met zeewier en avocadomousse, tonijn met zeewier en avocadomousse, Surinaamse pom met kip en een vulling met pulled duck. Het kruidwater waar de balletjes gevuld mee worden, blijft altijd hetzelfde. Wanneer er gevraagd wordt naar hoe de balletjes nou eigenlijk gemaakt worden, lachen de dames: “Dat is natuurlijk het geheim!”
Blik op de toekomst

Voorlopig kun je bij The Pani Puri Bar alleen de gerechtjes afhalen of laten bezorgen vanuit restaurant Chung. Wel hebben de dames de ambitie om in de toekomst een eigen plekje te openen, om nog meer variaties op de vullingen te maken en misschien zelfs nieuwe gerechtjes aan de kaart te kunnen toevoegen. “Ik denk dat wanneer de horeca weer open mag, mensen echt behoefte hebben aan het sociale contact en daar kun je hier natuurlijk super goed voor terecht”, legt Thanh uit. Charischa vult aan: “In India doen mensen ook challenges, dan kijken ze wie er het meest pani puri op kan. Dat willen wij ook graag een keertje doen!”
Openingstijden en informatie

Deze bijzondere afhaalbar is van donderdag tot en met zondag open. Op donderdag en vrijdag openen ze om 16:00 en in de weekenddagen al om 14:00. Alle dagen is The Pani Puri Bar tot 20:00 open. Via de webshop kun je de verschillende vullingen bekijken en ze bestellen. Ook is er een speciale box gemaakt zodat je diverse vullingen kunt proeven: de Chungs Favourites. Naast de pani puri kun je hier ook flensjes kopen, die je kunt beleggen met de beroemde pekingeend van Chung. Benieuwd geworden? Ga dan eens snel langs, wij kunnen het in ieder geval van harte aanbevelen.