Maxima brengt malse kip en pizza’s naar De Esch

Horecaondernemer Gilbert Curtessi heeft zijn nieuwe restaurant Maxima de Esch geopend. Ze serveren hier sous vide kip en pizza’s uit de houtskooloven.

5 Jul 2023 Elise Reijs

blogger Elise heeft een grote passie voor eten en de stad, het liefst zit ze daarom op een terras in de stad met een goed glas wijn of een espresso martini. Haar liefde voor eten en Rotterdam deelt ze graag met anderen via de Buik.

Maxima brengt malse kip en pizza’s naar De Esch

Ondernemer Gilbert Curtessi heeft in april zijn nieuwe restaurant Maxima de Esch geopend. Het restaurant bevindt zich in de wijk De Esch aan het einde van Kralingen. Ze serveren hier sous vide kip en pizza’s uit de houtskooloven.

Hart voor de buurt 


Foto: de Portugese tegels van het vorige restaurant zie je nog terug in de zaak

In De Esch zijn al een aantal horecazaken te vinden zoals De Maaskantine en De Watertoren, maar toch is het een relatief stille wijk. Gilbert wil met zijn nieuwe restaurant de wijk nog wat meer onder de aandacht brengen. Hij woont zelf al jaren in De Esch en kijkt met bewondering hoe de wijk steeds meer onderdeel van de stad wordt. ''De Esch is zo'n mooi stukje Rotterdam, ik wil ervoor zorgen dat meer Rotterdammers de wijk leren kennen." 

Twee jaar geleden is het Portugese restaurant dat hiervoor in het pand van Maxima de Esch zat weggegaan. ''Iedere keer wanneer ik voorheen langs het winkelcentrum liep, rook ik de kip van de Portugees. Vanaf het moment dat ze gesloten waren miste ik dit oprecht. Daarom wilde ik dit graag terugbrengen." Uit de inspiratie van de rijke geuren en Gilberts horecaervaring is de huidige menukaart van Maxima ontstaan. 

Malse kippetjes 


Op de menukaart staat kip van de barbecue. Je kunt kiezen tussen pikante piri piri of milde za’atar. De kip wordt bereid in een sous vide. De kip wordt gekruid en in een vacuümzak gestopt, deze leg je in de sous vide waarin het vlees wordt gaar gestoomd. Hierna hoeft het alleen nog even op de barbecue. "Sous vide is de perfecte manier om de kip te bereiden. Zo krijgt het vlees geen verbrande laag omdat het te lang op de grill heeft gelegen, maar is de kip wel altijd goed gaar en mals met een krokant korstje." 

Liefde voor pizza’s blijft 


Naast kip vind je pizza’s op de menukaart. Van een klassieke margherita tot een contadino, een pizza met gorgonzola, peer, walnoot en tijm (ook als vegan pizza te verkrijgen). In eerste instantie klinkt kip en pizza misschien als een gekke combinatie, maar voor Gilbert was het de perfecte combi. 

"Ik heb ervaring met pizza’s bakken, dus moesten deze terugkomen op de menukaart. Daarnaast wilde ik ook de kip van het Portugese restaurant terugbrengen, de perfecte combinatie dus." Voor Gilbert is het belangrijkste dat zijn restaurant voor iedereen is. Daarom vind je er verschillende halal, vegetarische en veganistische opties zodat iedereen van zijn eten kan genieten. 

We doen het samen 

In het restaurant werken voornamelijk mensen uit de wijk die ook een steentje willen bijdragen. Gilbert wil dat zijn restaurant een buurtfunctie heeft. Zijn doel is om een plek te creëren waar mensen samen komen en leuke dingen kunnen beleven. Zo heeft hij laatst voor het meiden voetbalteam uit de buurt een pizzafeestje georganiseerd en wil hij verschillende events organiseren op het pleintje naast het winkelcentrum waarin het restaurant zich bevindt. 

Maxima de Esch is geopend van woensdag tot en met zondag tussen 17.00 en 22.00 uur. Ze hebben voldoende zitplekken, maar bezorgen ook in de wijk.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuwe Mexicaanse eetplek Comedor opent in het Groot Handelsgebouw

Comedor komt voort uit de Mexicaanse cantina's. Dat gevoel moet gaan ademen door het eten en drinken, maar ook door de muziek en de kunst. Opent binnenkort

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.