Melief Bender is weer open op de vertrouwde plek

Melief Bender is weer terug op de bekende plek aan de Oude Binnenweg. Na een grote opknapbeurt ben je weer welkom voor een fluitje met borrelhap of burger.

16 Jan 2023 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Restaurant toevoegen aan favorieten

Melief Bender

Oude Binnenweg 134B, Rotterdam Maaltijd: LunchDinerBorrelen Stadsdeel: Centrum Keuken: Nederlands Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 16 Jan 2023

Melief Bender is weer open op de vertrouwde plek

Ruim een jaar is het café aan de Oude Binnenweg gesloten geweest. Vanwege paalrot in de fundering moest de kroeg flink gerenoveerd worden. Toen ze eenmaal bezig waren, bleek dat er nog meer niet goed zat en hebben ze de sluiting aangegrepen om gelijk alles aan te pakken. In de tussentijd draaiden ze een tijdelijke pop-up van Melief Bender in het pand waar Café Visser voorheen zat. "Het was daar ook heel gezellig hoor, maar we zijn blij dat we weer terug zijn op deze plek", aldus gastheer Ed. Op maandag 16 januari 2023 opent het dranklokaal éindelijk weer zijn deuren. 

Het nieuwe Melief 


Het opknappen van de zaak was onvermijdelijk, maar dat betekent gelukkig niet dat de zaak in een hip jasje is gestoken. De sfeer zoals de frequente bezoeker hem kent van het café is teruggebracht, met wat wijzigingen voor een meer praktische inrichting. Van de befaamde nisjes is er één overgebleven, de 'Hangouderenplek'. De ander is omgetoverd tot grotere keuken en doordat ook de toiletten verbouwd zijn, is er ruimte gekomen voor een grotere zithoek waar je met zo'n tien man kunt zitten. De tafeltjes langs de lange wand zijn weer op hun plek gezet en ook het terrasmeubilair staat weer als vanouds. 

Nieuwe bar, oude foto's  

De bar is vernieuwd. Als bezoeker merk je hier weinig van, maar voor Rogier en zijn team betekent het meer ruimte om te werken. Hetzelfde geldt voor de keuken die een stuk ruimer is, maar qua gerechten verandert er niets bijzonders. Bedrijfsleider Joey: "We krijgen niet opeens avocado smash op de kaart of zo, dat werkt hier niet. Dus je ziet de bekende gerechten terug, zoals de stoof met friet of hamburger. Ook is de uitgebakken spek gelukkig weer terug als borrelsnack." Een ding mocht sowieso niet ontbreken bij het terugbrengen van de zaak in oude stijl: de foto's. Deze zijn weer teruggehangen in het teruggebrachte nisje en langs de wand. Tijd dus om snel een bezoekje aan Melief Bender te brengen om te kijken waar je foto is teruggehangen! 






Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.