Brasserie Nieuw Noord is inmiddels ruim anderhalf jaar open en loopt goed. Zowel buurtbewoners als Rotterdammers van buiten Noord weten de zaak inmiddels goed te vinden. Nu de Franse brasserie lekker draait, is het voor eigenaresse Rose Tieleman en wederom samen met haar vader tijd voor een Italiaans avontuur.
Wie
Rose Tieleman opende eind 2016 samen met haar vader Aryan op de hoek van de Bergweg en de Soetendaalseweg haar eerste restaurant: Brasserie Nieuw Noord. Afgelopen periode hebben beiden inspiratie opgedaan in Toscane en Sardinie voor een Italiaanse zaak: Osteria Liz. Rose: "Liz is geïnspireerd op het Liskwartier en Liz Taylor, een icoon qua smaak en schoonheid. Je gaat bij Osteria Liz eten bij een persoon, bij Liz."
Wat
Een osteria dus. "Een osteria is een buurtrestaurantje. Ergens voor niet te veel geld lekker eten, gezellig en informeel", legt Rose uit. "De osteria krijgt echt een buurtfunctie, met gerechtjes om te delen. Dat zie je veel terug in een osteria. Er komen ongeveer acht gerechtjes op de kaart die elke anderhalve week zullen wisselen. Alles wordt Italiaans, met pure smaken. Ook gaan we ons meer richten op biologisch en duurzaam, bijvoorbeeld geen water meer op fles, maar alleen op de tap zodat we minder glaswerk hebben."
Tussen lunch en diner kun je blijven hangen voor de borrel, waarbij er wel een vaste snackkaart zal zijn. Denk hierbij aan antipastiplankjes. Zoals het een typische osteria betaamt, is er ook de mogelijkheid om kleine pizzatjes af te halen voor thuis. En aan de drank is uiteraard ook gedacht. Op de vraag of de wijnen ook Italiaans zijn, antwoordt Rose: "Er komen vier wijnen per glas, die allemaal Italiaans zijn. De wijnen per fles zijn niet allemaal Italiaans, maar komen wel uit streken dichtbij de Italiaanse grens." Verder zal ook het bier van brouwerij Noordt weer verkrijgbaar zijn en op de tap komt Birra Moretti, echt Italiaans bier.
Indeling
Osteria Liz bestaat uit drie lagen. Bij binnenkomst beland je in het cafégedeelte met de houten bar, waar je kunt zitten voor bijvoorbeeld een glaasje wijn met een olijfje. Beneden komt de woonkeuken: een grote open keuken met een zitgedeelte. De keuken wordt typisch Italiaans. Er komen vlechten van knoflook te hangen en in een grote vitrine worden allerlei vleeswaren, kazen en andere producten uitgestald. Bovenin kun je rustig zitten om te eten, maar door de balustrade heb je ook zicht op wat er in het cafégedeelte gebeurt. Net zoals bij Brasserie Nieuw Noord komen er lange, comfortabele banken. Verder zal het interieur, in de geest van Liz Taylor, een vrouwelijke touch krijgen, waar mannen zich ongetwijfeld ook prima op hun gemak voelen.
Waar
De naam is niet voor niets afgestemd op het Liskwartier natuurlijk, want in die wijk komt Osteria Liz. Om precies te zijn op de Berkelselaan 2A.
Wanneer
Momenteel zijn ze druk bezig met de verbouwingen. "Er is in dertig jaar niks verbouwd aan het pand. We investeren hier flink om er net zo'n parel voor de buurt van te maken als Brasserie Nieuw Noord", vertelt Rose. Het plan is om rond 1 oktober de deuren te openen. Vanaf dan kun je van woensdag tot en met zondag binnenlopen voor lunch en diner bij Osteria Liz. We zeggen expres binnenlopen, want reserveren is niet mogelijk.