Paniek tijdens de feestdagen? Deze chefs helpen je uit de brand met een recept: steak tartaar van Nederlands hert door Nihal Schutter

In deze serie laten onze favoriete chefs hun kerstfavorieten zien. Dit keer met Nihal Schutter van Cotazur by Rosso met het recept van steak tartaar van Nederlands hert

11 Dec 2020 Floortje Dekker

blogger Floortje is student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam waar zij de opleiding redactie medewerker volgt. Naast haar studie doet ze aan kickboksen. Haar lievelingsgerecht? Eigenlijk alles waar pesto in zit.

Paniek tijdens de feestdagen? Deze chefs helpen je uit de brand met een recept: steak tartaar van Nederlands hert door Nihal Schutter

Speciaal voor de lezers van de Buik delen chef-koks een recept dat jij zelf thuis kunt maken tijdens de feestdagen. Natuurlijk is er rekening gehouden met de toegankelijkheid – we weten dat jullie graag voor je laten koken - en zijn de recepten ook geschikt voor de beginnende chef. Om te genieten en om indruk te maken op je vrienden en/of familie.

​Kerstfavoriet van Nihal Schutter

Nihal Schutter kun je kennen van restaurant Cotazur by Rosso. Een culinaire bistro in Kralingen waar ze graag Franse gerechten serveren in een modern jasje. Nihal is daar chef-kok en blaast iedereen van tafel met de bijzondere gerechten. Ook nu de horeca dicht is blijft het team bezig en maken ze gerechten voor takeaway die te bestellen zijn op de website van Cotazur. Speciaal voor de kerst deelt Nihal zijn favoriete kerstgerecht: steak tartaar van Nederlands hert.

​De ingrediënten voor de steak tartaar van Nederlands hert


Dit recept is voor vier personen.

  • ​320 gram hertenbiefstuk
  • 1 sjalot
  • Limoenrasp
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 100 gram pied du mouton paddenstoel (verkrijgbaar bij iedere goede groenteboer)
  • 200 gram suiker
  • 10 eetlepels azijn
  • 300 milliliter water
  • 100 gram trompette de la mort paddenstoel (verkrijgbaar bij iedere goede groenteboer)
  • 50 gram vastkokende aardappel
  • 50 gram bloedworst
  • Frituurpan
  • Koksmes

​Bereidingswijze

1. Snijd de hertenbiefstuk fijn met een scherp koksmes. Wanneer je een mooie fijngesneden steak hebt, maak je dit aan met een beetje olijfolie, peper en zout zodat het goed smeuïg wordt. Wanneer deze goed smeuïg is, voeg je de gesnipperde sjalot en de limoenrasp toe.


2. Breng 100 gram suiker, 5 eetlepels azijn en 150 milliliter water aan de kook. Wanneer de suiker is opgelost en het goed kookt, voeg je de pied du mouton paddenstoelen eraan toe. Je haalt dit van het vuur en laat dit in zijn geheel goed afkoelen.


3. Breng opnieuw 100 gram suiker, 5 eetlepels azijn en 150 milliliter water aan de kook. Wanneer de suiker is opgelost en het goed kookt, voeg je nu de la mort paddenstoelen eraan toe. Je haalt ook dit van het vuur en laat dit in zijn geheel goed afkoelen.


4. Snijd de vastkokende aardappelen in fijne blokjes en spoel ze af met water, zodat het zetmeel ervan af is. Zet de frituurpan op 140 graden Celsius. Wanneer de frituur op de juiste temperatuur is, bak je de aardappelen in blokjes tot ze goudbruin zijn.


5. Snijd de bloedworst in fijne blokjes en haal ze door de bloem. Zet de frituur opnieuw op 140 graden Celsius en bak de bloedworst zo’n twee minuten in de frituur.


6. Wanneer je alle stappen hebt uitgevoerd, vorm je fijngesneden hertensteak tot een cirkel en decoreer je deze met de paddenstoelen, de fijne aardappelblokjes en de bloedworstcroutons.

    ​Eindresultaat

    Tadaa! Daar is hij dan! De steak tartaar van Nederlands hert. Een echt kerstdiner, dat er ook nog eens prachtig uitziet. Met dit gerecht verbaas jij je hele familie van jouw chef-skills en tover je ze een culinaire maaltijd voor. En als het toch iets minder goed gelukt is, geen zorgen, op de website van Cotazur kun je ook vóór je laten koken, dankzij hun heerlijke take away kerstdiner.

    Reacties
    Plaats een reactie
    Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
    Lees ook deze verhalen
    Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

    We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.

    Hier eet je de lekkerste sushi van Rotterdam

    Spicy tuna roll, California maki en nigiri sake. De Buik maakte een niet te versmaden overzicht van de restaurants waar je de lekkerste sushi kan eten.

    Uit ons magazine: mind the tourist traps: dit zijn de beste adresjes vlakbij toeristische hotspots

    We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.