Zin in een écht gezellig Koreaans avondje uit? Sinds kort kun je op het Eendrachtsplein terecht bij Pocha. Hier kom je met vrienden en familie samen voor authentieke en moderne anju-gerechten. Niet alleen het menu, ook het interieur is ontworpen om je echt het gevoel te geven dat je in Korea bent.
Geïnspireerd op de Koreaanse pocha foodtrucks

Oprichter Sungwoo (of Peter) verhuisde twee jaar geleden naar Nederland, maar miste een gezellige plek waar je met vrienden en familie kunt drinken en eten. In Korea doen ze dat bij Koreaanse pojangmacha (ook wel pocha genoemd). Dit zijn van oorsprong een soort traditionele foodtrucks met een tentdoek, waar mensen samenkomen voor ontspanning, lekker eten (anju) en drinken.
Sungwoo: “Ik vond het als foodie echt lastig om een plek te vinden waar ik mij thuis voel, daarom besloot ik zelf Pocha te openen.”
Shared dining op z’n Koreaans

Het shared dining concept is in Nederland inmiddels goed vertegenwoordigd. Maar in Korea is het delen van eten en drinken echt onderdeel van de cultuur. “Anju is speciaal bedoeld om te delen met vrienden en familie. Volgens Koreaans gebruik het liefst met een goede borrel erbij, denk aan soju (Korea's bekendste alcoholische drank, verkrijgbaar in verschillende fruitsmaken, red.), bier of Makgeolli (rijstwijn). Dat vind je bij ons allemaal op het menu.”
Een mix van authentieke en moderne anju-gerechten

Bij Pocha draait dus alles om anju. Op het menu vind je wat grotere klassieke Koreaanse gerechten zoals bulgogi (gemarineerd rundvlees in sojasaus, met shittake en wortels), jeyuk bokkeum (pittig gewokt varkensvlees met groenten) of de populaire cheese dakgalbi (pittige gewokte kip met groenten en mozarella).
Zin in een snack? Dan biedt Pocha ook diverse kleinere anju opties zoals Fried fish cake en de kimchi pancake. Typisch Koreaans, maar ook bij Pocha wagen ze zich aan een tikkeltje fusion. “De Koreanse Fried Chicken met jalapeño-mayo is daar een mooi voorbeeld van”, aldus Sungwoo. “Het menu is een mix van traditioneel en modern Koreaans, met invloeden van over de hele wereld.”
Voor vegetariërs en veganisten is er momenteel nog niet veel aanbod, maar Peter werkt aan meer opties.
Binnenkort een nóg uitgebreider menu

Op dit moment biedt Pocha een beperkte menukaart, maar daar komt volgens Sungwoo snel verandering in. “Nog even het keukenpersoneel trainen, maar binnen een maand willen we een compleet dinermenu aanbieden, inclusief soepen voor de winter én Koreaanse pannenkoeken. Ook komen we over een paar maanden met een aparte lunchkaart met Koreaanse toast.”